Greška

Došlo je do greške.

Panasonic najavio 4K LED TV modele za 2018. godinu

07.03.2018 14:23 | 0 Multimedija
Panasonic najavio 4K LED TV modele za 2018. godinu

Saopštenje za javnost

Panasonic je s ponosom predstavio liniju modela 4K LED TV-a za 2018. godinu, koji se odlikuju poboljšanim performansama i fantastičnim dizajnom. Izuzetno tanki, obloženi staklom i prekrasni iz svakog ugla gledanja, Panasonic flagship modeli LED TV-a FX870 i FX740 poseduju sjajni "Art & Interior" okvir pa se nastavljaju na dizajn dva nedavno predstavljena OLED modela FZ950 i FZ800. Ponudu zaokružuju dve dodatne serija - FX600 i FX700 - koje čine elegantni, tanki modeli koji su takođe izrađeni od vrhunskih materijala i koji se takođe odlikuju izraženom estetskom dimenzijom.

Kvalitete slike podignuta je na novi nivo zahvaljujući 4K HDR ekranima, snažnijoj obradi slike i unapređenom pozadinskom zatamnjenju. Svi LED ekrani za 2018. godinu podržavaju HDR (High Dynamic Range) za detaljniju i nijansiraniju reprodukciju slike. Takođe svi modeli imaju i Multi-HDR podršku, uključujući HDR10, HLG i novi HDR10+, tehnologiju dinamičnih metapodataka. Tu je i mogućnost strimovanja stotine sati HDR10+ sadržaja iz Amazon Prime Video arhiva.

Panasonic će izdati ažuriranje softvera za sve 4K OLED i LCD modele generacije 2018. koje će omogućiti upravljanje glasom putem popularnih glasovnih asistenata. Korisnici će moći kontrolisati uređaje preko kompatibilnih pametnih zvučnika.

Veći, svetliji i brži modeli

Ponuda 4K LED TV-a sastoji se od četiri razreda, a predvodi je 75-inčni flagship model FX780. Ostali modeli, čija veličina ekrana ne prelazi 65 inča, su high-end TV FX740, intermediate TV FX700 i entry level TV FX600.

Panasonic LED zekrani isporučuju vrhunsku 4K sliku zahvaljujući poboljšanim kontrastom i najširoj skali boja koju je moguće pronaći na LED ekranima. Na svim modelima poboljšan je i kvalitet 4K HDR-a putem unapređenja naprednih načina obrade slike. Na konkretnim modelima to se odnosi na Digitally Enhanced Local Dimming tehnologiju LED pozadinskog osvetljenja koja kombinacijom kontrolisanog pozadinskog osvetljenja i kontrolisanom obradom signala detaljno podešava svetlinu stotinu različitih delova ekrana. Maksimalni nivo svetline na svim modelima je podignuta za 20 posto, a konačan rezultat toga je najfiniji prikaz kontrasta koji ste mogli doživeti na LED ekranima. Osim toga, procesor*** čija skala boja pokriva tzv. Wide Colour Spectrum zaslužan je za izuzetnu reprodukciju boja. Panasonic LED ekrani su tako u mogućnosti reprodukovati i najsitnije razlike u tamnim delovima kadra, što prikazu daje dodatnu dubinu i pojačava njegov trodimenzionalni karakter.

Rafinirani i fleksibilni dizajn

Inspirisani sjajnim izgledom naših OLED TV-a s ovim modelima dodatno smo pomerili granice LED dizajna. Modeli su dizajnirani u skladu s Panasonicovom "Art & Interior" estetikom koja ne žrtvuje niti formu niti funkciju. Obloženi upečatljivim staklom i obogaćeni jedinstvenim dizajnom, modele FX740 i FX780 ugodno je gledati iz svakog ugla zbog tzv. "360 stepeni" dizajna koji otklanja sve vizuelne smetnje. Maleni ograđeni prostor koji zaklanja sve veze i kablove u vizualnom je skladu s ostatkom uređaja. Ovi sjajni modeli redefinišu koncept televizora sastavljenih od vrhunskih materijala. Čak i model FX700, koji je 20 posto tanji u odnosu na svog prethodnika i sastavljen od vrhunskih materijala, korisnicima donosi značajno estetsko unapređenje. Zavisno od veličini ekrana, modeli FX700 i FX600 se oslanjaju na "Switch Design" koncept koji korisnicima nudi mogućnost širenja i skraćivanja postolja, u skladu s površinom na koju postavljaju svoj televizor.

HDR priča se nastavlja

Osim podrške za HDR10 i HLG, svi Panasonicovi 4K HDR LCD televizori dolaze i sa podrškom za HDR10+, novu tehnologiju dinamičnih metapodataka. Koristi se bez naknade za autorska prava, a zajedno su je razivli 20th Century Fox, Panasonic i Samsung. HDR10 zastupljen je na UHD Blu-ray formatu i u 4K HDR sadržaju streaming servisa, dok je HLG HDR format koji je kompatibilan sa standardnim TV emitovanjem.

Panasonicovi televizori koji podržavaju HDR10+, tehnologiju dinamičnih metapodataka, imaju i mogućnost strimovanja sadržaja Amazon Prime Video arhiva u HDR10+-u. Katalog Prime Video HDR10+ sadrži stotine sati sadržaja, uključujući naslove iz serije Prime Originals: The Grand Tour, Golden Globe'om nagrađeni The Marvelous Mrs. Maisel, zatim The Tick i The Man in the High Castle kao i stotine licenciranih naslova.

Ispunjavanje očekivanja HDR gejmera

Novi modeli zadovoljiće potrebe i najzahtevnijih gejmera. Modeli korisnicima donose način rada 4K Game Mode, s Panasonicovim najbržim vremenom odziva do sada. Gejmerski način rada oslanja se na neverovatno brzoj obradi kod isporučivanja oštre i detaljne slike, čak i kod 4K i HDR igara prepunih pokreta koji iziskuju brzi odziv.

FX780: Avangardni kvalitet slike i fantastični dizajn

S maksimalnim nivoom svetline koji prevazilazi prošlogodišnje modele i FX470 seriju za približno 20 posto, flagship model FX780 predstavlja vrhunac 4K HDR-a na LED ekranima. TV poseduje isti HCX procesor koji se nalazi i na Panasonicovim OLED modelima za 2018. godinu. Tu je i 4K HDR Pro Cinema ekran kao i Wide Colour Spectrum skala. Uređaj se oslanja i na Local Dimming Pro tehnologiju i poseduje frekvenciju osvežavanja koja je dvostruko veća nego što je to bila na modelu FX740. Balans bele takođe je poboljšan, što je rezultiralo preciznijom reprodukcijom boja, u prvom redu zahvaljujući sjajnom HCX procesoru. Procesor je plod iskustva od nekoliko decenija kad je reč o bojama, nivoima crne boje i i optimizacije svetline. Panasonic je to iskustvo stekao u proizvodnji plazma televizora i profesionalne opreme za emitovanje čiji je cilj bio doneti korisnicima sadržaj upravo na onaj način na koji su to zamislili reditelji. Uz super-brzi ekran flagship model FX780 uklanja zamagljenje iz brzih scena pa su utakmice i akcijski filmovi reprodukovani sa sjajnom dozom čistoće i glatkoće.

Model FX780 oblikovan je u skladu s Panasonicovim "Art & Interior" konceptom dizajna. Uređaj se odlikuje tankim, staklenim okvirom i metalnim postoljem, zbog čega ovaj model predstavlja dizajnerski vrhunac u polju LED TV dizajna.

FX740: Kombinacija fantastičnog dizajna i briljantne 4K HDR slike

Model srednjeg ranga FX740 odlikuje se istim "Art & Interior 360 stepeni" staklenim dizajnom kao i FC780. Takođe, kao i flagship model FX740 poseduje Wide Colour Spectrum skalu, Local Dimming tehnologiju i HDR10+ tehnologiju dinamičnih metapodataka pa je 20 posto svetliji od svog prethodnika. Njegov 4K HDR Cinema Display ekran poseduje HDR Brightnes Enhancer funkciju, nove VUP (Virtual look Up) tablice kao i Digitally Enhanced Locall Dimming tehnologiju za bolju kontrolu pozadinskog osvetljenja. Posledica svih ovih karakteristika je neverojatno precizna reprodukcija HDR slike.

FX700: Najnovija vrsta 4K HDR slike i tanki, vrhunski dizajn

Model FX700 poseduje mnoge prednosti koje korisnici mogu pronaći na modelu FX740 - Local Dimming, HDR Brightness Enhancer i Wide Colour Spectrum skala, Virtual Look Up tablice i poboljšanje nivoa osvetljenja od 20 posto u odnosu na prethodnike. Glavne razlike između dva modela su kozmetičke, iako FX700 s novim, tankim metalnim okvirom izrađenim od vrhunskog materijala takođe predstavlja estetski korak napred s obzirom na predhodne modele. Model se odlikuje i tzv. "Switch Design" konceptom koji omogućuje razvlačenje postolja (duže/kraće), zavisno od želje korisnika.

FX600: Osnovni modeli s odličnom 4K HDR slikom i sjajnim dizajnom

Model FX600 odlikuje se inovativnim karakteristikama koje se pre nisu mogle pronaći na entry-level uređajima. Pod tim se podrazumeva Adaptive Backlight Dimming Plus i VUP tablice, čime je postignuta dodatna kontrola i nijansiranija reprodukcija boja na modelu FX600. Većina ekrana (zavisno od veličine) odlikuje se istim "Switch Design" konceptom kao i FX700 serija.

** Dostupno samo u Velikoj Britaniji i Nemačkoj kada bude dostupno softversko ažuriranje.
*** Svi modeli osim FX600 poseduju Wide Colour Spectrum skalu.

Pregled specifikacija:

FX780: Vrhunski kvalitet slike i "Art & Interior" stakleni dizajn (75, 65, 55 i 49 inčni ekrani)

 • 4K LED TV s 2200Hz - ovaj vrhunski Cinema Display ekran oslanja se na vrhunski procesor kako bi se postigla bolja reprodukcija pokreta, boje i kontrasta.
 • Studio Colour HCX procesor - nov način obrade slike (s 3D look-up tablicama) osmišljen u Hollywoodu za preciznu, prirodnu reprodukciju.
 • Local Dimming Pro tehnologija - napredna kontrola pozadinskog osvetljenja isporučuje svetle tonove samo tamo gde je potrebno i tako značajno unapređuje kontrast i gradaciju.
 • Super Bright Panel ekran - brzi ekran s ultra-efikasnim pozadinskim osvetljenjem donosi čistu sliku u HDR-u.
 • Art & Interior Glass dizajn - sjajni, 360 stepeni dizajn i tanki stakleni okvir koji će savršeno pristajati svakom enterijeru*1.

*1 Zavisno od veličine ekrana. (Nije dostupan kod 75-inčnog ekrana)

FX740: Fantastična HDR slika i "Art & Interior Glass" dizajn (65, 55, i 49 inčni ekrani)

 • 4K LED TV s 1600HZ - impresivni TV s ultra-čistom slikom oslanja se na vrhunski procesor kako bi se postigla bolja reprodukcija pokreta, boje i kontrasta.
 • Wide Colour Spectrum - napredna reprodukcija boja i obrada za prirodniju, življu sliku, posebno s HDR izvora.
 • Multi-HDR podrška - kompatibilnost s različitim HDR sistemima koji se koriste na različitim HDR izvorima.
 • Local Dimming - bogata gradacija postignuta zahvaljujući izuzetno kvalitetnoj kontroli pozadinskog osvetljenja i optimizaciji.
 • Art & Interior Glass dizajn - sjajni, 360 stepeni dizajn i tanki stakleni okvir koji će savršeno pristajati svakom enterijeru.

FX700: Izuzetna HDR slika i fleksibilni "Switch" dizajn (65, 55 i 49 inčni ekrani)

 • 4K LED TV s 1600Hz - ovaj impresivni TV koristi 4K potencijal s kvalitetnom obradom slike kako bi se poboljšala reprodukcija pokreta, boja i kontrasta.
 • Wide Colour Spectrum - napredna reprodukcija boja i obrada za prirodniju, življu sliku, posebno s HDR izvora.
 • Multi-HDR podrška - kompatibilnost s različitim HDR sistemima koji se koriste na različitim HDR izvorima.
 • Local Dimming - napredna kontrola pozadinskog osvetljenja isporučuje svetle tonove samo tamo gde je potrebno i tako značajno unapređuje kontrast i gradaciju.
 • Switch dizajn - prilagodjenje vašem stilu i nameštaju zahvaljujući podesivom postolju.

FX600: 4K spaja HDR s jednostavnim iskustvom kućne zabave (65, 55, 49 i 43 inčni ekrani)

 • 4K LED televizor s 1300Hz - moćna obrada pokreta i izuzetno kvalitetni ekran koriste sve potencijale 4K rezolucije.
 • Multi-HDR podrška - kompatibilnost s različitim HDR sistemima koji se koriste na različitim HDR izvorima.
 • Adaptive Backlight Dimming Plus - pozadinsko osvetljenje televizora konstantno je optimizovano kako bi se dobio bogat kontrast i vrhunska reprodukcija tamnijih scena.
 • Switch dizajn*1 – prilagodjenje vašem stilu i nameštaju zahvaljujući podesivom postolju.
 • My Home Screen 3.0 – personalizovani početni ekran za nikada jednostavniji pristup omiljenim pametnim TV aplikacijama.

*1 Zavisno od veličine ekrana. (Nije dostupan kod 43-inčnog ekrana.)

Izvor: Panasonic

Komentari

0 Dodaj komentar

Google Lens stiže na svaki Android telefon sa Google Photos funkcijom

Coinbase se suočava sa tužbama zbog malverzacija sa kriptovalutama

10304
10305
10306
10307
10308
10309