Greška

Došlo je do greške.

Pametna tastatura Click&Touch 2 je osvojila priznanje Red Dot Award: Product Design 2021

05.05.2021 15:14 | 0 Hardver
Pametna tastatura Click&Touch 2 je osvojila priznanje Red Dot Award: Product Design 2021

PR saopštenje

Prestigio Click&Touch 2 je uređaj koji u sebi objedinjuje tastaturu sa tasterima, klizačima na dodir, dodirnu tablu („touchpad“) i računarski miš. Može da se poveže sa bilo kojim uređajem, bilo da se radi o tabletu, pametnom telefonu, računaru, pametnom televizoru, igračkoj konzoli ili interaktivnoj tabli. Uređaj Click&Touch 2 predstavlja već drugu generaciju multimedijalnih tastatura kompanije Prestigio. Model iz prve generacije ovih tastatura takođe je osvojio priznanja u četiri kategorije na dodeli nagrada za dizajn ''Red Dot’’ 2020. godine.


RS22755_JPG500x500pixels.jpg

''Našu paletu proizvoda zasnovanih na TouchOnKeysTM tehnologiji smo ove godine obogatili za još jedan uređaj koji je izgledom još tanji, samostalniji u radu i funkcionalniji. Smatramo da TouchOnKeysTM tehnologija ima veliki potencijal i planiramo da je primenimo i u izradi drugih uređaja. Na primer, uveliko radimo na dizajnu laptop računara zasnovanog na TouchOnKeysTM tehnologiji, kao i na više vrsta tastatura,'' rekao je izvršni direktor ASBIS-a Serhej Kostevič.

TouchOnKeysTM tehnologija proširuje radne mogućnosti klasičnih tastatura dodavanjem funkcije dodirne table. Sada se operacijama na ekranu, uključujući listanje stranice, pomeranje kursora i kucanje teksta, za koje je ranije bila potrebna posebna namenska dodirna tabla, može upravljati sa bilo kog mesta na površini tastature. Operativni sistem spontano prepoznaje šta korisnik želi da učini u datom momentu i automatski prelazi iz režima rada tastature u režim dodirne table i obrnuto.

“TouchOnKeysTM tehnologija je u stalnom razvoju, to jest, mi neprestano radimo na njenim poboljšanjima,'' rekao je Mihail Krupenkov, suosnivač kompanije Clevetura DOO. „Trenutno radimo na pozadinskom osvetljenju uređaja, povećanju osetljivosti senzora i pripremamo druge korisne nadogradnje.“


RS22763_JPG500x500pixels.jpg

Svake godine pristigne na hiljade prijava od dizajnera i brendova iz celog sveta za dodelu nagrade Red Dot za dizajn proizvoda. Žiri u međunarodnom sastavu tada ocenjuje dizajn dostavljenih proizvoda, zajedno sa njihovom funkcionalnošću, lakoćom upotrebe i ergonomskim karakteristikama. Postoji niz značajnih parametara koji utiču na odluku žirija u ocenjivanju uređaja: spontanost rada pri korišćenju, kombinacija materijala u izradi, inovativan pristup dizajnu i dodirne karakteristike. Sledivši sve navedene kriterijume, tastatura Prestigio Click&Touch 2 se izdvojila kao najbolji proizvod u kategoriji Računarstvo i IT tehnologija.

Pri dizajniranju Prestigio Click&Touch 2 tastature uzeli smo u obzir i utiske i sugestije korisnika tastature prve generacije. To nam je omogućilo da kreiramo konceptualno novi uređaj kojem je glavna namena produktivni rad u kombinaciji sa računarima, tabletima i višenamenskim uređajima. Jedna od novina kod Prestigio Click&Touch 2 su tasteri koji veoma olakšavaju odabir i povlačenje željenih objekata na ekranu. Novi uređaj ima takođe bateriju većeg kapaciteta koja omogućuje kontinuiran rad tokom celog dana. Senzibilitet na dodir je postao precizniji, a ažurirana aplikacija nudi više podešavanja. Naime, korisnik sada može da promeni položaj dodirne zone, odnosno da je postavi u položaj za korišćenje uređaja levom ili desnom rukom ili da je postavi preko cele površine. Kod dizajna Click&Touch 2 tastature Prestigio uz to planira da proširi jezička podešavanja i ponudi različite boje uređaja. Novi uređaj je u prodaji od marta 2021. godine

Izvor: Prestigio

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Acer ima Nitro monitor koji osvežava čak na 390Hz

Počinje prodaja Samsung Neo QLED 2021 televizora u Srbiji

10203
10205
10206
10207
10208
10209