Palm PDA roadmap

Iako Tungsten C nije postao previše popularan, borba za tron najboljeg PDA uređaja se nastavlja. Nakon već predstavljenog Treo-a, do kraja godine će biti predstavljeni novi Zire i novi Tungsten.
Novi Zire namenjen višem segmentu tržišta će doći sa Intel PXA261 procesorom na 200 MHz i sa 32 MB integrisane Intel Strata Flash memorije. Glavn

Iako Tungsten C nije postao previše popularan, borba za tron najboljeg PDA uređaja se nastavlja. Nakon već predstavljenog Treo-a, do kraja godine će biti predstavljeni novi Zire i novi Tungsten.
Novi Zire namenjen višem segmentu tržišta će doći sa Intel PXA261 procesorom na 200 MHz i sa 32 MB integrisane Intel Strata Flash memorije. Glavni procesor je 32-bitan, sa 16-bitnom internom i 32-bitnom eksternom memorijskom magistralom. Novi Zire će pokretati Palm OS 6 operativni sistem.
Novi Tungsten za viši segment tržišta sa Intelovim PXA263 procesorom na 400 Mhz će doći sa 64 MB integrisane Intel Strata Flash memorije. Osim inicijalnog modela, postojaće i unapređena sa ukupno 128 MB integrisane Intel Strata Flash memorije. I novog Tungstena pokreće Palm OS 6 operativni sistem, a glavni procesor mu je 32-bitan sa 32-bitnim internom i eksternom memorijskom magistralom.
Palm će od sada koristiti XScale čipove sa integrisanom Strata Flash memorijom na smanjenoj ploči, a takođe će koristiti i ATI-ev IMAGEON 3200 grafički čip. Noviteti koje Palm donosi su:
– 2D akceleracija visokog kvaliteta i performansi sa MPEG i JPEG dekodiranjem

– Veoma efikasan sistem za uštedu električne energije

– Izuzetan kvalitet prikaza

– Optimizovani interfejs unikatnih performansi

– Sijaset integrisanih perifernih I/O funkcija (USB, OTG i SDIO)

– Integrisani frame-bafer i LCD kontroler za uštedu prostora
Izvor : The Inquirer

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi