Pad isporuka tableta, Apple je i dalje lider

Brojke pokazuju da je isporuka tableta opala za 14,7 posto u prvom tromesečju u poređenju sa istim periodom prošle godine. Uprkos padu, Apple je ostao lider

Kompanija IDC objavila je najnovije podatke vezane za tržište tablet uređaja i pokazala dalji nastavak pada potražnje. Brojke pokazuju da je isporuka tableta opala za 14,7 posto u prvom tromesečju u poređenju sa istim periodom prošle godine. Uprkos padu, Apple je ostao lider na globalnom tržištu tableta. Iako je prvo tromesečje generalno slabije za proizvođače, korisnici ne kupuju više toliko tableta kao nekada. Većina velikih proizvođača kao što su Samsung, Apple i Lenovo, doživeli su pad isporuka na godišnjem nivou.
Povećanje isporuka imali su samo Huawei i Amazon. IDC očekuje da će i nadalje stalni kupci kupovati novi tablet samo onda kada njihov zastari, a ne očekuje se ni veliki broj kupaca za modele visoke klase. Takođe se predviđa da će proizvođači teže prodati Android modele srednje klase jer potražnja za Android modelima slabi. Uprkos svemu, Apple je zadržao lidersko mesto sa 25,9 posto udela, dok je drugi i dalje Samsung.
Veliki proizvođači spremaju 2 u 1 uređaje sa olovkom za drugu polovinu godine
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi