Greška

Došlo je do greške.

Ovogodišnji Mobile World Congress (MWC) je i zvanično otkazan!

13.02.2020 09:00 | 0 Biznis IT
Ovogodišnji Mobile World Congress (MWC) je i zvanično otkazan!


Najveća konferencija kada su u pitanju mobilni uređaji, Mobile World Congress (MWC), ove godine se neće održati. GSM Association (GSMA), koji organizuje ovaj događaj, je otkazao njegovo održavanje nakon brojnih problema koji su se pojavili nakon što je proglašena epidemija koronavrusa, koja bi mogla da izazove haos na događaju ovakvih proporcija. Odluka takođe dolazi nakon što je tokom poslednjih desetak dana veliki broj izlagača i kompanija odlučilo da se povuče sa MWC-a.

U izjavi, GSMA CEO John Hoffman je istakao da je epidemija koronavirusa načinila nemogućim održavanje događaja, a MWC je trebalo da se održi od 24. do 27. februara.

"Uzimajući u obzir sigurnost i zdravo okruženje u Barseloni i zemlji domaćinu u ovom trenutku, GSMA otkazuje MWC Barcelona 2020 kongres, jer globalna zabrinutost u vezi sa epidemijom koronavirusas, problemi sa putovanjem i druge okolnosti onemogućavaju GSMA da održi događaj. Predstavnici grada domaćina poštuju i razumeju ovu odluku. GSMA i predstavnici grada domaćina će i dalje raditi zajedno i podržavaće se međusobno za MWC Barcelona 2021 događaj i buduća izdanja ovog kongresa".

 

Pogledajte još: Google Play developeri su do sada zaradili preko 80 milijardi dolara


GSMA je industrijsko trgovinsko telo koje reprezentuje preko 1200 kompanija širom mobilnog ekosistema, a MWC je prilika za hiljade korisnika da ostvare partnerstva, sporazume i objave i prikažu nove proizvode. MWC se obično održava svake godine u Barseloni, ima veliki ekonomski uticaj od 492 miliona evra i takođe omogućava 14.100 honorarnih poslova.

MWC 2020 je trebalo da ove godine označi veliko prisustvo i proboj brojnih kineskih kompanija i proizvođača na mobilnom tržištu, a najveći brendovi iz Kine su planirali da se pojave na kongresu. Međutim, oni su, zajedno sa drugim proizvođačima već početkom meseca počeli da objavljuju da neće prisutvovati manifestaciji zbog epidemije koronavirusa. Početkom meseca je prvo ZTE otkazao planirani događaj za medije. Nakon toga su svoje otkaze objavili i Ericsson, Nvidia, Intel, Vivo, Sony, Amazon i NTT Docomo. Tokom ove nedelje su se sa MWC-a povukli i Cisco, Nokia, BT i HMD.

Izvor: MWC

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

WhatsApp sada ima preko dve milijarde korisnika

Samsung najavio dva nova 25W power bank-a i 45W punjač za automobil

10604
10605
10606
10607
10608
10609