Greška

Došlo je do greške.

Ovogodišnji iPhone-i će koristiti novu tehnologiju za antene

06.05.2019 20:30 | 0 Mobile
Ovogodišnji iPhone-i će koristiti novu tehnologiju za antene


Poznati Apple analitičar Ming-Chi Kuo je objavio još jedan izveštaj koji se bazira na informacijama iz Apple lanca snabdevanja. Prema informacijama, Apple će se prebaciti na novu i modifikovanu Pi antena tehnologiju, koja je značajno drugačija od one koju kompanija trenutno koristi.

Aktuelni iPhone-i koriste LCP (liquid crystal polymer) antene, koje imaju određene limite. Problemi sa proizvodnjom LCP antena kreiraju probleme kod celularnog prenosa visokih frekvencija, dok bi modifikovani PI modeli poboljšali performanse i smanjili cenu proizvodnje. Međutim, kada je sama 4G LTE konekcija u pitanju, korisnici neće primetiti velike razlike.

 

Pogledajte još: Novi patent sugeriše Apple-ove planove za senzor otiska prsta u ekranu


Međutim, i pored pomenutih poboljšanja, Kuo veruje da će troškovi proizvodnje porasti za 10 do 20 procenata na godišnjem nivou, a razlog ovome su nadogradnje ultra-širokopojasne mreže. Ovo će imati i značajan uticaj na navigaciju u zatvorenom za nove iPhone uređaje.

Ovo nije prvi put da Ming-Chi Kuo daje ovakve navode, s tim što su ovoga puta podržani informacijama koji stižu iz Apple lanca snabdevanja.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi Mi A3 i A3 Lite bi mogli imati procesore iz Snapdragon 700 serije

Igra The Elder Scrolls Blades dsostupna svima

10104
10105
10106
10107
10108
10109