Greška

Došlo je do greške.

Ovogodišnji iPhone-i bi mogli imati USB-C punjač

26.08.2019 13:51 | 0 Mobile
Ovogodišnji iPhone-i bi mogli imati USB-C punjač


Apple se polako prebacuje na USB-C u okviru svoje kompletne linije uređaja. Svi kompanijini MacBookovi su već odbacili USB 3.0 i DisplayPort, umesto kojih su tu sada Thunderbolt 3 i USB-C. Međutim, ovo je kreiralo problem jer iPhone i iPad korisnici više ne mogu da povežu i pune svoje uređaje preko MacBookova bez adaptera.

Kompanija se ovim problemom donekle pozabavila preko 2018 iPad Pro modela, koji su prebačeni na USB-C, a izgleda da će Apple istu promenu implementirati i na iPhone. Ovo sugeriše dojavljivač ChargerLAB, koji navodi da bi ovogodišnji iPhone modeli mogli stići uz USB-C punjač.

Ipak, potrebno je napomenuti da će samo punjač biti USB-C, dok će iPhone-i i dalje koristiti Lightning port. To znači da će Apple najverovatnije u paketu nuditi USB-C to Lightning kabl uz sam USB-C punjač, što će omogućiti korisnicima da svoje iPhone uređaje povežu sa MacBookovima, bez potrebe za adapterima i dodacima.

 

Pogledajte još: Apple će do kraja godine odlučiti da li će koristiti BOE OLED panel za 2020 iPhone


Pojavljivale su se glasine da bi Apple eventualno mogao odbaciti i Lightning port u korist USB-C porta na iPhone-ima, kao što je to bio slučaj sa iPad-ima. Ostaje samo da se vidi da li će se to zaista desiti ove godine ili možda naredne.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Oppo Reno 2 potvrđen za 10. septembar

Redmi Note 8 Pro pokazuje svoju izdržljivost u neobičnom testu (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109