Greška

Došlo je do greške.

Ovogodišnji iPad Pro bi mogao imati prilagođeni GPU

27.10.2018 20:48 | 0 Mobile
Ovogodišnji iPad Pro bi mogao imati prilagođeni GPU


Narednog utorka Apple će održati događaj na kojem se očekuje predstavljanje novih iPad Pro modela. S obzirom na to da Apple uobičajeno osvežava svoje tablete na godišnjem nivou, to se očekuje i ovog puta, s tim što bi ovo ažuriranje linije moglo biti veliko. Izmene, koje će novi iPad Pro modeli implementirati, će biti veće od pukog ažuriranja hardvera.

Izveštaj Blomberga, iz ove nedelje, otkriva neke detalje koje očekuju i za koje smo već čuli: Face ID podrška, prelazak sa Lightning porta na USB-C i ekran "od ivice do ivice" (edge-to-edge). Neki drugi detalji sugerišu da će tablet nastaviti da koristi LCD, a ne OLED panel i mogao bi imati prilagođeni GPU.


Pogledajte još: Dolazeći iPad Pro prikazan u zaštitnom kućištu


Očekuje se da će 2018 iPad Pro koristiti varijantu A12 Bionic procesora, koji bi trebalo da bude nešto napredniji od onog koji se koristi u ovogodišnjim iPhone modelima. Međutim, Bloombergov izveštaj ističe da bi mogao biti prisutan i prilagođeni GPU, što bi bilo prvi put za iPad. S druge strane, ovo i ne predstavlja iznenađenje, jer su se u prošlosti javljale glasine o tome da Apple razvija sopstveni mobilni GPU.

Za sada nema informacija o ovom prilagođenom GPU čipu, ali Apple iz godine u godinu postaje sve nezavisniji i sve manje se oslanja na eksterne partnere i dobavljače komponenti za svoje proizvode.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Gmail sada ima milijardu i po aktivnih korisnika

Intel i Streamlabs imaju nove mini računare za Twitch streamere

10104
10105
10106
10107
10108
10109