Greška

Došlo je do greške.

Ovo su podaci koje Microsoft sakuplja sa Windows 10 računara

07.04.2017 08:36 | 7 Software/Web
Ovo su podaci koje Microsoft sakuplja sa Windows 10 računara

Microsoft je upravo otkrio koje informacije sakuplja sa Windows 10 računara, kao deo napora koji kompanija preduzima u cilju rešavanja sve više žalbi u pogledu narušavanja privatnosti.

Evropski posmatrači su izrazili zabrinutost u vezi nedostatka transparentnosti kod telemetrije, i kompanija je morala da reaguje. Šef Windowsa Teri Majerson objašnjava da je Microsoft bio posebno fokusiran na smanjenje količine podataka koji se sakuplja sa Windows 10 uređaja, konfigurišući Basic nivo telemetrije. Majerson ističe da je uz Creators Update broj podataka koji se sakuplja značajno manji.

TechNet otkriva svaki podatak koji se šalje Microsoft-u uz korišćenje Basic nivoa podešavanja, a to uključuje informacije kao što su karakteristike uređaja, periferije, mreža, korišćenje aplikacija, korisnički ID, informacije o operativnom sistemu (ime, verzija, build), detalji o nadogradnjama, glas, aktivnosti pretrage i brojne druge. Punu listi možete pogledati ovde, a Microsoft kaže da su po prvi put objavili kompletnu listu podataka koji se sakupljaju na osnovnom nivou telemetrije. Microsoft ipak dodaje da oni koji idu na pun nivo telemetrije, pomažu ne samo njihovim računarima već i svim ostalim korisnicima.

Da li je ovo novi Start meni u Windowsu 10?

Izvor: Technet

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Western Digital objavio svoj prvi prenosivi SSD

Bez Windows flegšip telefona u skorije vreme, Snapdragon 835 nije podržan

10504
10505
10506
10507
10508
10509