Greška

Došlo je do greške.

Ovo su najpopularniji emodžiji 2021.

03.12.2021 13:57 | 0 Software/Web
Ovo su najpopularniji emodžiji 2021.

 

Ponekad je potrebno malo zabave da nas odvuče od tmurnih IT vesti kao što su globalna nestašica čipova, sve veće cene većine flagship telefona, postepeni nestanak onlajn privatnosti i sajber bezbednost.

Danas često na mrežama razbijamo monotoniju objava ubacivanjem emodžija, a konačno smo dobili i listu najpopularnijih koji su korišćeni tokom 2021. godine, koju je upravo objavio zvanični Unicode konzorcijum zadužen za održavanje univerzalnih skupova emodžjija koje tako dobro poznajemo i volimo.

Unicode konzorcijum je prilično otmeno ime za neprofitnu grupu koja je generalno odgovorna za održavanje međunarodnog Unicode standarda, koji u suštini sadrži univerzalni tekst i emodžije.

 

kategorije.jpg

 

Za više statistike i još malo zabavnih informacija, svakako bi trebalo da posetite Unicode blog post koji je objavio najavu. Na primer, da li ste znali da trenutno postoje 3.663 emodžija u zvaničnoj upotrebi? Sigurno nismo imali pojma!

Svake godine Unicode konzorcijum uzima bezbroj podnesaka predloga emodžija da bi se ugradili u univerzalni softver za mobilne uređaje, a mi dobijamo najmanje nekoliko simpatičnih novajlija svake godine (kao što su novi emodžiji koji dolaze 2022.), kada ih odobri konzorcijum. I svake godine, javnost uglavnom stiče nove favorite koje obično koriste kada šalju poruke na mreži.

Članovi koji glasaju za nove emodžije i prate njihovu analitiku korišćenja uključuju Apple, Google, Microsoft i Emojipediju, kao i druge hardverske i softverske kompanije koje su deo neprofitne korporacije koja je Unicode konzorcijum.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Galaxy S10 dobija One UI 4.0 beta ažuriranje, traže se testeri

OPPO planira da predstavi novi flagship uređaj 15. decembra

10504
10505
10506
10507
10508
10509