Greška

Došlo je do greške.

Ovo su trikovi koji će vam pomoći da brže radite u Gmail aplikaciji

08.06.2022 18:36 | 0 Software/Web
Ovo su trikovi koji će vam pomoći da brže radite u Gmail aplikaciji

 

Mnogi od vas koriste Gmail servis za slanje i primanje email poruka svakodnevno. Međutim, i uz tako često korišćenje najverovatnije niste upoznati sa svim trikovima koje Gmail nudi i koji vam mogu olakšati i ubrzati rad u njemu. Da vidimo šta to sve ovaj servis može.

Raspoređivanje bitnih mejlova

Najlakši način za obeležavanje važnih mejlova i njihovo sortiranje jeste stavljanje “zvezdice” na njih. Međutim, kako stavljate sve više i više mejlova u ovu kategoriju, njihovo razvrstavanje postaje sve teže i teže. Ali, da li ste znali da je moguće koristiti više različitih zvezdica u ove svrhe?

Ukoliko odete u Settings > General i pronađete sekciju pod imenom “Stars”, odatle možete prevući dodatne ikonice kako biste ih upotrebljavali prilikom obeležavanja bitnih mejlova. Na primer, obična žuta zvezdica može označavati neke bitnije mejlove, crveni uzvičnik mejlove na koje morate brzo odgovoriti, dok bi zeleni znak za štikliranje obeležio mejlove koje ste već propratili.

2_24.jpg

Pronađite metod koji vama odgovara. Odaberite ikonicu koja vam je potrebna i zatim na dnu stranice kliknite na “Save changes”. Nakon toga, kada kliknete na zvezdicu da obeležite bitan mejl, svaki sledeći klik vam menja ikonicu. Veoma jednostavno.

Zakazivanje slanja

Ukoliko želite da neki mejl pošaljete u tačno određeno vreme, najbolje je da ga napišete, zakažete njegovo slanje, i nakon toga nastavite sa drugim zadacima. Jednostavno kliknite na strelicu pored plavog dugmeta “Send” i odaberite opciju “Pick date and time”.

3_24.jpg

Nakon toga, odredite vreme kada će se mejl poslati i vaš posao je gotov.

4_16.jpg

Pisanje mejlova u Google Docs

Sastavljanje mejlova unutar Google Docs je profesionalnije i lepše na izgled, ali malo korisnika upotrebljava ovu opciju. Otvorite novi dokument u Google Docs, a nakon toga kliknete na “File”, odatle “Email”, i na kraju “Email draft”. Pojaviće se poznato polje sa podacima za slanje, a vi možete uneti sadržinu mejla u donje polje i formatirati ga uz pomoć svih opcija koje donosi ovaj tekstualni editor.

5_13.jpg

Nakon toga, samo kliknete na plavu ikonicu koja označava Gmail, prenesete ga u ovaj servis, i pošaljete (ili zakažete slanje za kasnije).

Slanje samouništavajućih mejlova

Ukoliko želite da osigurate svoju privatnost, Gmail omogućava i slanje mejlova koji će sami nestati nakon nekog vremena. Ispod polja u kom pišete vaš mejl nalazi se ikonica koja podseća na sat. Kliknite na nju i omogućićete “Confidential Mode”.

6_6.jpg

Ovaj meni osobi kojoj ga šaljete onemogućava kopira, odštampa, ili preuzme email. Pored toga, možete namestiti vreme nakon kog će ona nestati i zahtevati od osobe kojoj ste je poslali da priloži Google kod kako bi je otključali.

7_6.jpg

Novi Xiaomi flagship telefon će imati potpuno drugačiji dizajn kamere

Novi HDMI standard podržava napajanje i 8K na 120 Hz

10504
10505
10506
10507
10508
10509