Ove godine rast isporuka telefona svega pet posto

Većina prognoza govorila je da će se ove godine dogoditi promene u industriji telefona, a pre svega se mislilo da rast više neće biti tako brz

Većina prognoza govorila je da će se ove godine dogoditi promene u industriji telefona, a pre svega se mislilo da rast više neće biti tako brz. Prema projekciji analitičarske kompanije Canalys, isporuke smartfona će porasti pet posto ove godine, na 1,4 milijarde jedinica. Jedna od oblasti snažnog rasta je azijsko-pacifički region, uprkos ograničenjima koja se odnose na niske prihode po glavi stanovnika. Rast isporuka na tom tržištu će biti čak 21 posto, dok su Filipini čak i bolji, sa rastom od 26 posto.
Canalys naglašava da će na tržištima kao što su zapadna Evropa i severna Amerika, gde je zabeležen čak i pad u prva dva tromesečja, doći do oporavka u drugoj polovini godine zahvaljujući objavama Apple iPhone 7 i Apple iPhone 7 Plus telefona. Čak i uz globalno povećanje isporuka smartfona ove godine, 2016. godina neće biti sjajna za sve kompanije. Apple će na primer zabeležiti pad isporuka. Wall Street očekuje da isporuke iPhone telefona opadnu za devet posto tokom Apple-ove fiskalne godine koja se završava u septembru.
Ipak, u sledećoj fiskalnoj godini Apple bi trebao da zabeleži rast isporuka od pet posto.
Isporuke iPhone telefona i dalje u padu
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi