Greška

Došlo je do greške.

Ove godine bismo mogli videti samo jednu grafičku kartu Nvidia GeForce RTX40 serije

19.07.2022 10:13 | 0 Hardver
Ove godine bismo mogli videti samo jednu grafičku kartu Nvidia GeForce RTX40 serije

Glasine o dolazećoj seriji Nvidia GeForce grafičkih karti ne prestaju, a poslednja među njima nije bas najbolja vest za sve one koji vole da u svom računaru imaju najbolji moderni hardver. Naime, prema informacijama na TechSpot sajtu, ove godine bismo mogli videti samo jednu grafičku kartu i RTX4000 serije.

Odlaganje Nvidia GeForce RTX40 serije

Prvo su se pojavile glasine kako se nove Nvidia grafičke karte Ada Lovelace arhitekture neće pojaviti na tržištu pre novembra ili decembra tekuće godine. Međutim, najnovije informacije sugerišu kako je jedina grafička karta iz nove serije koja će se pred publikom pojaviti 2022. godine Nvidia GeForce RTX 4090 dok bi svi ostali modeli, poput RTX 4050, RTX 4060, RTX 4070 i RTX 4080 bili odloženi za sledeću godinu.

Prema podacima koje je predstavio poznati insajder Greymon55 ove godine bismo mogli videti samo Nvidia GeForce RTX 4090 koja bi mogla biti predstavljena tokom septembra meseca, a koja će se u prodaji najverovatnije naći tokom oktobra. Što se ostalih tiče, ništa pre 2023. godine.

Greymon

Koji je razlog?

Glavni razlog mogao bi biti smanjeno interesovanje korisnika za luksuzne računarske komponente. Nova generacija grafičkih karti mora se predstaviti ove godine, to je jasno, a najbolji predstavnik svakako jeste “flagship” karta. Međutim, što se tiče drugih modela, Nvidia najverovatnije smatra kako trenutni tržišni uslovi nisu povoljni za predstavljanje celokupne nove serije.

RTX

Takođe, ova kompanija odložila je narudžbine čipova izrađenih u proizvodnom procesu od 5 nanometara kompanije TSMC koji bi se koristili u GeForce RTX 4000 seriji, zbog trenutnog porasta inflacije i smanjenje kupovne moći. Pored svega toga, još uvek očigledno ima mnogo grafičkih karti aktuelne generacije koje treba prodati pre masovne proizvodnje nove serija, pa je sasvim moguće da bi kombinacija ovih faktora uticala na odluku kompanije Nvidia da odloži predstavljanje nove serije grafičkih karti.

Šta više nikada ne želimo da vidimo na laptop računarima?

Osnovne razlike između ULED i LED tehnologije koje morate znati kada kupujete televizor

10203
10205
10206
10207
10208
10209