Greška

Došlo je do greške.

Ovako je trebao da izgleda Surface Neo od kog se ipak odustalo

26.10.2021 15:30 | 0 Mobile
Ovako je trebao da izgleda Surface Neo od kog se ipak odustalo

 

Microsoft je izdao mnoge hardverske proizvode u poslednjih nekoliko godina, od masivnog Surface Studio do Surface Duo sa dva ekrana. Međutim, jedan uređaj koji nije stigao do cilja bio je Surface Neo, verzija Duo-a veličine laptopa koja bi koristila Windows 10X. I Neo i Windows 10X su odloženi, ali su sada na sajtu XDA-developers objavljene fotografije Neo prototipa.

Surface Neo je prvi put najavljen u oktobru 2019. kao veliki tablet sa dva ekrana. Slično Duo-u, koji je na kraju objavljen (kao i model druge generacije ovog meseca), Neo je dizajniran za pokretanje jedne aplikacije na svakom ekranu ili za proširenje jedne aplikacije na oba monitora. Microsoft je takođe pokazao dodatak za tastaturu, koji bi pokrio deo donjeg dela (kada je Duo bio na boku) i pretvorio ga u uređaj nalik laptopu.

Maks Vajnbah, izveštač Android police i poznati dojavljivač iz sveta tehnologije, objavio je danas fotografije Surface Neo prototipa „pravo […] iz Kine“. Stvarni ekrani nedostaju (sa napuklim ostacima vidljivim na vrhu i dnu), ali ostatak jedinice izgleda slično onome što je Microsoft najavljivao u donjem videu iz 2019. Spolja izgleda kao veliki Surface Duo, dok iznutra otkriva baterije i neke druge komponente.

 

 

Surface Neo je bio dizajniran za Windows 10X, koji je bio zamišljen kao modernizovana verzija Windows-a za ultrabook računare i uređaje sa dva ekrana. Microsoft je završio razvoj Windows 10X negde početkom 2021. godine, ali su neki od njegovih elemenata dizajna i druge ideje integrisani u Windows 11, koji je konačno objavljen 5. oktobra ove godine.

Microsoft nikada nije zvanično rekao da je Neo otkazan, ali nismo čuli ništa o njemu još od 2019. godine, a Microsoft je potvrdio da odustaje od Windows 10X sistema u maju. Postoji šansa da bi Microsoft mogao ponovo da razmotri tu ideju u budućnosti sa Windowsom 11, ali s obzirom na kontinuirano slab prijem Surface Duo serije, slanje Nea u duboki zaborav bi možda bila bolja ideja.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Xiaomi 12 će imati visok odnos ekrana i tela i manji otvor selfi kamere

HONOR Play5 Vitality Edition sa 6,67-inčnim FHD+ 120Hz ekranom je ozvaničen

10104
10105
10106
10107
10108
10109