Ovako Firefox OS izgleda na televizorima

Developeri iz Mozillinog Firefox OS tima, nam daju bliži uvid u to kako operativni sistem izgleda na televizorima.

Firefox OS je operativni sistem dizajniran na bazi tehnologija koje se koriste u Firefox web browseru. Može da pokreće aplikacije, koje koriste web tehnologije, kao što su HTML5 i JavaScript, što programerima olakšava konvertovanje postojećih u Firefox OS aplikacije. Prvi komercijalni uređaji sa Firefox OS-om su bili smartfoni, ali platforma može da radi i na tabletima, TV stickovima i TV uređajima. Developeri iz Mozillinog Firefox OS tima, nam daju bliži uvid u to kako operativni sistem izgleda na televizorima.
ffOS2.jpgTV interfejs koristi sistem kartica i dekova, a ovde su uključene aplikacije, liste favorita, uređaja i browser. Ovo znači i da se aplikacije koje je korisnik preuzeo neće pojaviti na početnom ekranu, ali su na samo klik daleko od pristupa i mogu se pinovati u listu favorita za lakši pristup. Prvi televizori sa Firefox OS-om bi trebalo da se pojave uskoro, počevši sa Panasonic CX850, CX800, CX750, CR730, CX700 i CX860 modelima.
ffOS3.jpgIzvor: Liliputing

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi