Otvoren prvi IMAX VR bioskop

Ovi bioskopi će biti poprilično drugačiji od IMAX bioskopa u kojima ste možda do sada bili. Oni neće biti veliki, niti će imati ogromne displeje.

IMAX planira da otvori mnogo bioskopa virtuelne realnosti, a sada je prvi korak načinjen otvaranjem prvog takvog u Los Anđelesu. Ovi bioskopi će biti poprilično drugačiji od IMAX bioskopa u kojima ste možda do sada bili. Oni neće biti veliki, niti će imati ogromne displeje. U ovim bioskopima će se moći naći udobna sedišta i moćne kacige virtuelne realnosti, pa će tako prosečni korisnici koji žele da uživaju u virtuelnoj realnosti moći da učine to bez trošenja mnogo novca na kupovinu svih gedžeta.
Prvi IMAX-ov VR bioskop u Los Anđelesu će ponuditi miks Starbreeze StarVR i HTC Vive kaciga virtuelne realnosti. Ove kacige će biti postavljene na 14 izolovanih postolja koje će takođe imati Dbox bioskopske stolice, fizičke kontrolere kao i Subpac prsluk sposoban da vibrira.
IMAX će ponuditi razne VR igre i filmove koji uključuju Eagle Flight, The Walk i Star Wars: Trials on Tatooine. U narednim mesecima će biti dodavano više sadržaja. Kompanija IMAX planira da otvori VR više bioskopa u narednom periodu.
Samsung je držao 72 posto VR tržišta prošle godine
IMAXVR2.jpg
Izvor: Uploadvr

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi