Greška

Došlo je do greške.

Otpakivanje: Motorola Razr 2022 (video)

25.10.2022 12:09 | 0 Mobile
Otpakivanje: Motorola Razr 2022 (video)

Pre skoro tri godine, u novembru 2019. godine bili smo na događaju u Londonu kada je Motorola posle niza godina reaktivirala svoj  nekada jako popularni model RAZR – naravno, telefon na preklop, s tom razlikom što je RAZR postao mnogo pametniji uređaj i umesto ekrana na jednoj i tastature na drugoj strani doneo ekran sa savitljivim ekranom. Nakon godinu dana stigao je i unapređeni naslednik, RAZR 5G koji je doneo 5G podršku, bolje kamere, još neka unapređenja – ali se glavna zamerka publike odnosila na slabašan procesor u telefonu klase solidno iznad 1000 evra

A danas je Motorola zvanično objavila dostupnost RAZR 2022 modela i u Evropi: o ovom telefonu se već izvesno vreme zna sve, s obzirom da je već izvesno vreme dostupan na kineskom tržištu – ali je Motorola odlučila da ga ostatku sveta predstavi nešto kasnije. Očekivali smo možda da se to dogodi još pre mesec i po dana na događaju u Milanu, ali je proizvođač rešio da ove dve promocije malo razdvoji, da prvenstveni fokus bude na Edge 30 modelima, pa da tek onda nastupi sa novim RAZR-om.

Pa da krenemo...

Mi smo ovaj telefon imali prilike da isprobamo još pre par meseci, pa već imamo neke impresije o tome šta je to Motorola uradila ovog puta. Promena u dizajnu svakako ima i vrlo je bitno istaći da je glavni ekran porastao za solidnih pola inča – umesto 6,2 kod oba prethodnika, sada je za današnje pojmove uobičajenih 6,7. Odnos stranica ekrana je takođe pretrpeo korekcije i sada imamo širi ekran, nije više izdužen kako je to ranije bio slučaj – i još jedna vrlo bitna stvar, odnos popunjenosti prednje strane ekranom sada je procentualno znatno veći.

Unapređenja su nastupila i na planu materijala: aluminijumski okvir je bio standard za sve generacije RAZR telefona, ali je na onom prvom plastika bila i napred i pozadi. Ovogodišnji model donosi staklo napred i pozadi, Gorilla Glass 5 je u pitanju.

Kao što rekosmo malopre, ekran je sada dijagonale 6.7 inča, 1080x2400 piksela umesto onih neobičnih rezolucija kod prethodnika; osevažavanje 144 Hz, i u pitanju je dobro poznati savitljivi P-OLED tip displeja. I do sada je Motorola bila najbolja na tom planu, kada je u pitanju hinge tj. šarka ekrana, pa je utisak pod prstom na displeju, na mestu savijanja ekrana definitivno bio najbolji u industiji. Čini se ovako na prvu, da je taj utisak sada još bolji.

Nova najjača AMD grafika je Radeon RX 7900 XTX RDNA 3 sa 24GB GDDR6 memorije

Google uzvraća udarac – iPhone korisnici će dobijati tekstualne poruke o vašim reakcijama na SMS

10104
10105
10106
10107
10108
10109