Otkrivene specifikacije BlackBerry Hamburg telefona

BlackBerry Hamburg, jedan od dva Android uređaja koja će kompanija BlackBerry objaviti ove godine je prošao GFXBench testiranje

BlackBerry Hamburg, jedan od dva Android uređaja koja će kompanija BlackBerry objaviti ove godine je prošao GFXBench testiranje.
Sa informacijama prikupljenim sa tesitranja, očekuje se da će Hamburg (verovatno kodno ime) imati 5.2-inčni displej rezolucije 1080 x 1920 piksela. Unutar kućišta će se nalaziti Snapdragon 615 čipset koji nosi sa sobom octa-core 1.5GHz procesor i Adreno 405 GPU. Pored toga će imati i 3 GB RAM memorij, odnosno 16 GB interne memorije. Na poleđini će se nalaziti kamere od 12 MP, dok će selfi kamera imati 7 MP (moguće da je 8 MP u pitanju). Na telefon je instalirana Android 6.0.1 Marshmallow platfroma.
hamburgBB.jpg
Prema Dilanu Habkirku, koji je napravio konceptualne modele za BlackBerry Rome i BlackBerry Hamburg, Hamburg će dosta podsećati na BlackBerry Z30 model. BlackBerry Z30 dolazi sa fizičkom QWERTY tastaturom, dok će Hamburg imati samo displej osetljiv na dodir. Habkirk navodi da će prvo biti objavljen Hamburg model.
Prošlog novembra je BlackBerry objavio svoj prvi Android uređaj BlackBerry Priv, a zbog svoje visoke cene i jake konkurencije na tržištu high-end telefona, nije ostvario očekivanu prodaju. Direktor BlackBerry-ja, Džon Čen, se složio da je cena Priv telefona bila previsoka, i očekuje da će novi telefoni biti u rasponu cena od 300 do 400 dolara.
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi