Otkrivene kompletne specifikacije Nokia X telefona

Nokia X je telefon iz srednjeg segmenta i prvi je model koji će imati izrez u ekranu

Nokia X telefon se očekuje zvanično 16. maja, mada je uređaj ranije ovog meseca prikazan u Pekingu, gde je HMD Global telefon omogućio svima na uvid i isprobavanje. Nažalost, ovaj događaj nije bio otvoren za javnost, pa detalji o specifikacijama uređaja nisu bili dostupni. Ipak, telefon je već sertifikovan od strane TENAA agencije, koja otkriva kakav će hardver krasiti dolazeći model.Nokia X je telefon iz srednjeg segmenta i prvi je model koji će imati izrez u ekranu. Stiže sa 5.8-inčnim FHD+ ekranom (2280 x 1080p) i 3000mAh baterijom. Telefon će pokretati 1.8GHz osmojezgarni procesor, uz 3GB, 4GB ili 6GB RAM-a. Kada je skladište u pitanju, postojaće dve varijante, sa 32GB i 64GB skladišnog prostora, a tu je i microSD slot za proširenje interne memorije.
nokia2_23.jpgNa poleđini se nalazi 16MP sistem sa dve kamere, a nema pomena o Zeiss objektivima kako se prvobitno pretpostavljalo. Ipak, moguće je da će Zeiss objektivi biti deo internacionalne verzije telefona. Na kraju, Nokia X će koristiti Android 8.1.0 operativni sistem i biće dostupan u crnoj, plavoj i srebrno-beloj varijanti.Izvor: PhoneArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi