Otkriven propust, nema ispravke do Androida O

Dobra vest je da je Google već rešio ovaj propust, ali je loša vest da će to biti isporučeno korisnicima tek sa Google O nadogradnjom operativnog sistema.

Ne postoji softver koji je u potpunosti zaštićen od hakera, a Android operativni sistem je posebno podložan napadima. Uprkos tome što se na Androidu mnogo radi, bezbednosna kompanija Check Point pronašla je novu veliku ranjivost. U nedavnom upisu na blogu, Check Point je otkrio da je pronašao bezbednosni propust na Androidu koji otvara vrata za ransomware, banking malware i adware.
Do ovog otkrića se došlo zahvaljujući kategoriji odobrenja koja je uvedena u Android Marshmallow operativnom sistemu, što omogućava korisnicima da ručno pristanu kada aplikacije traže dozvole na telefonu. Dobra vest je da je Google već rešio ovaj propust, ali je loša vest da će to biti isporučeno korisnicima tek sa Google O nadogradnjom operativnog sistema. Korisnici će morati da čekaju do tada kako bi ispravka bila raspoređena.
Google olakšao offline čitanje u Chrome-u za Android
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi