Greška

Došlo je do greške.

Otključavanje bootloadera Xperia Z3 telefona može uticati na kvalitet kamere

03.10.2014 12:50 | 4 Mobile
Otključavanje bootloadera Xperia Z3 telefona može uticati na kvalitet kamere

Sony Xperia Z3 telefon će se uskoro naći svoj put do većeg broja korisnika, a mnogi od njih se nadaju ovom telefonu i zbog toga kako bi videli koji će sve zanimljivi ROM-ovi biti ponuđeni. Sony ne komplikuje otključavanje bootloadera, što je veoma bitna stavka prilikom ovih modifikacija, ali se na primeru može videti da otključavanje istog može narušiti kvalitet kamere. Naime, prilikom otključavanja bootloadera, uklanjaju se posebni DRM ključevi koji zluže za kontrolu pojedinih aplikacija i procesa. Kamera je takođe pogođena u ovom slučaju, a objašnjenje je više nego jednostavno. Kvalitet same fotografije zavisi dosta od internog procesiranja, odnsono stvaranja JPEG-a od “sirovih” informacija sa senzora. To procesiranje je veoma bitno od mobilnih telefona, do profesionalnih aparata i ukoliko određene instrukcije budu uklonjene iz telefona, to može da rezultuje lošije obrađenim i samim tim fotografijama slabijeg kvaliteta. Sony je čak ovo i potvrdio na svom sajtu, gde precizira da uklanjanje ovih ključeva zaista može da dovede do lošijih fotografija u situacijama sa slabim svetlom, obzirom na odsustvo logaritama za uklanjanje šuma (što je jedan od težih procesa prilikom pretvaranja RAW podataka u JPEG fotografije).

Izvor: Ubergizmo

zmajcek Users postova: 137
Citiram korisnika: urosboy22: Za normalne korisnike telefona otključavanje bootloadera nije potrebna,a i s obzirom da sony daje dobru podršku za update-ovanje telefona i da nema podele prema tržištima,retko kome je potreban čistom rom.
Ne radi se o tome da li sony daje dobru podrsku ili ne, nego se radi o onim ljudima koji hoce neke druge softvere da koriste na tom telefonu. U tom slucaju bootloader je neizbezan.
urosboy22 Član postova: 25
Za normalne korisnike telefona otključavanje bootloadera nije potrebna,a i s obzirom da sony daje dobru podršku za update-ovanje telefona i da nema podele prema tržištima,retko kome je potreban čistom rom.
zmajcek Users postova: 137
Koga boli tuki za kameru, pa ne kupuje se telefon zbog kamere!

Dell će predstaviti U2715H monitor sa ultra-tankim okvirom

Poznate ličnosti kojima su objavljene privatne fotografije prete da će tužiti Google

10104
10105
10106
10107
10108
10109