Greška

Došlo je do greške.

Osveženi Start meni, poboljšani Edge stižu u novom Windows 10 ažuriranju

21.10.2020 12:30 | 0 Software/Web
Osveženi Start meni, poboljšani Edge stižu u novom Windows 10 ažuriranju


Microsoft je počeo sa isporukom Windows 10 October 2020 ažuriranja. Iako se ne radi o velikom ažuriranju, ono donosi neke bitne izmene i poboljšanja.

Tako je Start meni dobio novi izgled. Prema navodima Microsofta, novi dizajn je svedeniji i uniformniji kada je u pitanju izgled kartica/tajlova, koje takođe dobijaju i providnu pozadinu. Moguće je dodati i akcentovanu boju za Start meni, taskbar i akcioni centar. Novi izgled je čistiji i minimalistički.

Microsoft je ažurirao i interfejs za obaveštenja, koji dodaje logo aplikacije u gornju levu stranu i ima "X"oznaku za gašenje obaveštenja.

Sa Windows 10 October 2020 ažuriranjem, Microsoft je dublje integrisao svoj Edge browser u operativni sistem. Edge sada ima i poboljšanu verziju, sa boljim performansama, boljim renderovanjem veb stranica, novom Collections funkcijom i drugim poboljšanjima.


Oni koji imaju 2-u-1 uređaje, takođe dobijaju određena poboljšanja. To uključuje ponašanje Windowsa 10, koji više ne postavlja pitanje da li korisnik želi da uđe u dodeljeni tablet mod. Umesto toga, automatski se poboljšava desktop iskustvo za interfejs koji je prilagodljiviji unosu dodirom.

Windows 10 October 2020 ažuriranje omogućava i promenu stope osvežavanja displeja preko Windows 10 settings aplikacije; novi računari sa preinstaliranim ažuriranjem će imati bolja prilagođavanja za nalog kada se loguju po prvi put.

Kako bi se instaliralo Windows 10 October 2020 ažuriranje, potrebno je otići u Settings > Update & Security > Windows Update > Check for updates. Pojaviće se opcija Feature Update to Windows 10, version 20H2, nakon čega je potrebno kloknuti na Download and install now taster.

Izvor: PocketNow

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Testirali smo Honor Watch GS Pro (video)

Huawei navodno razmatra prodaju dela Honor smartfon divizije

10504
10505
10506
10507
10508
10509