Greška

Došlo je do greške.

Osnovne razlike između ULED i LED tehnologije koje morate znati kada kupujete televizor

19.07.2022 11:01 | 0 Multimedija
Osnovne razlike između ULED i LED tehnologije koje morate znati kada kupujete televizor

Prosečnom kupcu je sve teže da se snađe u moru informacija koje ponekad i zbunjuju. Upravo iz tog razloga, odlučili smo da vam olakšamo u procesu odabira i predstavimo novu ULED tehnologiju, koja se razlikuje od standardne LED, a imaju je samo Hisense televizori.

U nastavku otkrivamo osnovne razlike između ova dva pojma, kao i karakteristike na koje morate obratiti pažnju prilikom kupovine.

ULED predstavlja naprednu tehnologiju prikazivanja LED pozadinskog osvetljenja, kao i upravljanja bojama. Za razliku od tradicionalnih LED modela, slika koju vidite na ULED televizorima je živopisnija, oštrija i detaljnija. Pored opšte optimizacije ovih parametara, poseduje i mogućnost upravljanja zonalnom osvetljenošću, koju kontroliše lokalni algoritam, a rezultat je optimalna slika sa svetlijom belom i dubljom crnom bojom. Zahvaljujući ovim funkcijama ukupan kvalitet onoga što vidimo dostiže neverovatan nivo, a imaju ih Hisense modeli iz kategorija U7 i U8.

Centar zabave

Pored inovativne ULED tehnologije, ovi televizori imaju i niz drugih karakteristika koje ih čine jednim od najpopularnijih modela na tržištu, kao što je na primer VIDAA pametni operativni sistem. To je platforma koja pravi personalizovanu kombinaciju najpopularnijeg sadržaja, uz veoma jednostavnu pretragu. Glavni cilj je da korisnici maksimalno uživaju u programu koji je odabran specijalno za njih i da se prepuste zabavi.

u8_eu_ambient_day.jpg

Jedinstvenom doživljaju dodatno doprinosi i DOLBY ATMOS sveobuhvatni zvuk, koji je jedno od najvećih unapređenja u odnosu na stereo, pa čak i surround zvuk. Zbog načina na koji se kreće po prostoriji, on donosi vrhunsko audio iskustvo u vaš dom i stavlja vas u središte akcije bez obzira da li gledate seriju, igrate igre ili pratite prenos utakmice.

Za Hisense televizore kategorije U7 i U8 karakterističan je i Hi-View Engine, koji predstavlja ekskluzivno jezgro i tehnologiju koju pokreće veštačka inteligencija. Ona omogućava brzo grafičko procesuiranje i podešava interne postavke u realnom vremenu kako bi se optimizovao kvalitet slike i iskustvo gledanja. Koristeći AI algoritme, Hi-View Engine analizira, razdvaja i podešava svaku scenu posebno i svaki piksel u njoj sa jedinstvenim karakteristikama. Garantuje se najbolji kvalitet i najoštriji pokreti.

Takođe, Quantum Dot Colour pruža vam šansu da doživite svet u više boja. Slike koje vidite na ekranu izgledaju gotovo jednako sveže i lepo kao svet oko vas. Na momente ćete se zaista osetiti kao da ste na vrhu planine ili kao da ste na plaži i posmatrate bajkoviti zalazak sunca.

Quantum

Bez obzira na to za koji program se opredelite, ovi televizori će učiniti da drame budu još emotivnije, trileri neizvesniji, a horori strašniji. Ukoliko pratite fudbal, osetićete se kao da ste na samom stadionu u najvažnijim momentima utakmice, a kada pustite neki film biće kao da holivudske zvezde sede u vašoj dnevnoj sobi.

PR saopštenje

Ove godine bismo mogli videti samo jednu grafičku kartu Nvidia GeForce RTX40 serije

Kakav će Internet biti za 10 godina?

10304
10305
10306
10307
10308
10309