Greška

Došlo je do greške.

Osnivači Instagrama napustili Facebook

25.09.2018 13:33 | 0 Biznis IT
Osnivači Instagrama napustili Facebook


Šest godina nakon što je Facebook kupio Instagram za milijardu dolara, oba osnivača Instagrama su dali otkaz na funkcijama u okviru Facebookove platforme.

Kevin Systrom i Mike Krieger su bili na funkcijama CEO (izvršni direktor) i CTO (direktor tehnologija) od osnivanja kompanije 2010. godine. U trenutku, kada je Facebook kupio Instagram, servis je imao 30 miliona korisnika, nakon čega je porastao na preko 800 miliona.


Pogledajte još: Facebook i Instagram objavili alatke koje korisnicima omogućavaju da prate svoje aktivnosti na mrežama


Odlazak osnivača servisa podseća na rešenje kojem su ranije pribegli osnivači WhatsAppa (koji je takođe u Facebookovom vlasništvu) Jan Koum i Brian Acton. Acton je pre godinu dana napustio kompaniju, dok je Koum ranije ove godine otišao zbog neslaganja sa Facebookovom politikom upotrebe korisničkih podataka.

Odlazak dva zvaničnika je potvrđen i u blog objavi Kevina Systroma, gde nema indikacija o nekim specifičnim problemima, a ističe se da su dvojica stručnjaka spremna za novo poglavlje. Oglasio se i CEO Facebooka mark Zuckerberg, koji je osnivačima Instagrama poželeo sve najbolje u budućim poduhvatima.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Acer predstavio XZ1 seriju zakrivljenih, FreeSync gejming displeja

Microsoft objavio Office 2019 za Windows i Mac

10604
10605
10606
10607
10608
10609