Greška

Došlo je do greške.

Osam 3DFX Voodoo 2 grafičkih karti pokreće Half-Life (video)

12.03.2019 17:20 | 2 Hardver
Osam 3DFX Voodoo 2 grafičkih karti pokreće Half-Life (video)


Postojala su vremena kada svetom grafičkih karti nisu dominirali samo Nvidia i AMD/ATI. Tokom devedesetih godina prošlog veka, jedna od tih kompanija je bio i 3DFX, sa svojom legendarnom Voodoo linijom grafičkih karti. Voodoo 2 model je bio posebno popularan u ranim danima 3D grafike.

Jedan od zanimljivijih segmenata kreiranja PC sistema i buildova jeste rad kako sa novim, tako i sa starim hardverom, a entuzijasti često imaju motiv da istražuju nove granice do kojih mogu da poguraju hardver koji se u današnje vreme smatra drevnim.

Ross Tregemba je kreirao veoma zanimljiv PC sistem, u kojem je kombinovano osam Voodoo 2 grafičkih procesora u SLI, kako bi mogao da se pokrene Valve-ov Half-Life. Sistem koristi Quantum3D Obsidian 2 200SBi hardver - redak PCB koji implementira dva Voodoo 2 čipseta.


Spajanjem ovih čipova, Tregemba je uspeo da "potera" Half-Life u respektabilnom frejmrejtu. Mada je potrebno istaći da su dva primerka pomenutih grafičkih karti zahtevala ozbiljne popravke pre nego što su mogle da se upotrebe i pravilno funkcionišu.

U pratećem videu, Tregemba nam pokazuje uvodne sekvence Half-Life igre, a u planu je objava još nekih retro video igara, koje za pokretanje koriste ovu jedinstvenu GPU konfiguraciju.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Perica Ognjenović Neregistrovan korisnik
Voodoo 5 5500 još uvek čuvam i nikome je nedam.

ProArt PA34VC je Asusov monitor za profesionalce

Huawei P30 Pro stiže sa 256GB prostora

10203
10205
10206
10207
10208
10209