Greška

Došlo je do greške.

Oppo sprema pametni telefon sa vertikalno proširivim ekranom

16.11.2020 11:47 | 0 Mobile
Oppo sprema pametni telefon sa vertikalno proširivim ekranom

 

Godišnji događaj Oppo INNO Dai 2020 održaće se sledeće nedelje. Tokom digitalnog događaja, koji se može pratiti putem prenosa uživo, Oppo će pružiti uvid u najnovija tehnološka dostignuća. Pod naslovom „Skok u budućnost“, pažnja će se posvetiti i interakciji čoveka i tehnologije. Za sada ostaje nagađanje šta će tačno Oppo otkriti sledeće nedelje. O Oppo tehnologiji super brzog punjenja verovatno će se razgovarati, a više će se verovatno znati o tehnologiji ugrađenih selfi kamera i AR naočarama koje se razvijaju.

Moguće je da će tokom događaja biti otkriveno više o novom tipu Oppo pametnih telefona, poput preklopnih pametnih telefona. Na primer, postoje glasine da Oppo razvija telefon koji se preklapa iznutra. Početkom prošle godine, kineski proizvođač je već pokazao radni prototip pametnog telefona koji se sklapa spolja. Pored toga, čini se da Oppo radi na uvlačivom pametnom telefonu, prema novom patentu.

oppo.jpg

Krajem aprila 2020. godine, Guangdong Oppo mobilne telekomunikacije prijavile su patent za dizajn CNIPA-u (Kineska nacionalna uprava za intelektualnu svojinu) za kompaktni mobilni telefon sa uvlačivim displejem. Dokumentacija je objavljena, 13. novembra 2020. godine i sadrži 28 slika koje sa svih strana prikazuju ovaj jedinstveni Oppo pametni telefon.

U svom najkompaktnijem obliku na raspolaganju vam je mobilni telefon kvadratnog oblika. Ovaj je dovoljno mali i tanak da ga stavite u džep. I gornji i donji deo ovog Oppo telefona su lepo zaobljeni, što se odnosi i na ekran - što uređaju daje posebno futuristički izgled.

Jedinstveno kod ovog mobilnog telefona je mogućnost povećanja površine ekrana izvlačenjem telefona. Za to se koristi fleksibilni ekran. Kako se površina ekrana povećava, gornji deo okvira će se pomerati sa njim, tako da ekran ostaje zaštićen kućištem sa svih strana, čak i u rasklopljenom položaju - ovo će nesumnjivo pogodovati trajnosti.

Kada se potpuno rasklopi, ekran se uveća za približno polovinu u poređenju sa najkompaktnijim položajem. Nije vidljiva selfi kamera, verovatno će Oppo želeti da je postavi ispod ekrana. Na polovini prošle godine, Oppo je već pokazao pametni telefon sa kamerom ispod ekrana. Tada je konstatovano da kvalitet slike još uvek nije dovoljan za upotrebu u krajnjem proizvodu.

 

Pogledajte još: Otkriven patent za Oppo Reno Flip 5G telefon

 

Iako još uvek nema dostupnih Oppo pametnih telefona sa ugrađenom kamerom, ova tehnologija se dalje razvija u pozadini. Verovatno će nova generacija tehnologija za selfie kamere biti prikazana tokom INNO dana 2020.

Na zadnjoj strani je u gornji deo kućišta postavljena jedna kamera, koja ostaje upotrebljiva sve vreme. Kada se ekran izvuče, ova kamera se pomera zajedno sa gornjim delom okvira. Inače, sasvim je moguće da Oppo odluči da integriše nekoliko zadnjih kamera jednu do druge u konačni dizajn.

Budući da je reč o patentu za dizajn, određeni aspekti, poput baterije, ostaju nedovoljno izloženi. Oppo je naravno poznat po SuperVooC tehnologiji brzog punjenja. Na primer, kompanija je polovinom ove godine predstavila žičani punjač od 125 W i bežični punjač od 65 W. Ako Oppo namerava da do kraja razvije ovaj pametni telefon, nesumnjivo će imati i tehnologiju brzog punjenja.

Pored toga, možete pretpostaviti da će to biti 5G telefon. Napokon, Oppo sada ima širok spektar 5G kompatibilnih pametnih telefona. Na primer, modele Oppo Reno 4 i Oppo Find X2.

opposmartphone.jpg

Ostaje nepoznanica da li će Oppo zaista proizvoditi uvlačivi pametni telefon. Međutim, to svakako nije nezamislivo, pogotovo što ovo nije prvi put da se izveštava o uvlačivom Oppo pametnom telefonu. U avgustu ove godine, videli smo već donekle sličan Oppo klizajući pametni telefon sa displejem na izvlačenje.

Budući da to nije sklopivi pametni telefon, uređaj u najkompaktnijem obliku biće ujedno i znatno tanji od, na primer, Samsung Galaxy Z Flip u zatvorenom položaju. Izvlačenjem ekrana stvara se telefon sa ekranom od približno 6,7 inča - uporediv sa trenutnim vrhunskim modelima kompanije Oppo. Stoga bi mogao biti izvrsna alternativa preklopnim telefonima.

O planovima kompanije Oppo za pametne telefone sa fleksibilnim ekranom ćemo još čuti ove nedelje. Dan Oppo INNO-a 2020. održava se u utorak 17. novembra i počinje u 9:00 po našem vremenu.

Izvor: Lets Go Digital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

OnePlus 9 Pro Geekbench listing otkriva Snapdragon 875 čipset

Oppo sutra predstavlja i nove AR naočare

10104
10105
10106
10107
10108
10109