Greška

Došlo je do greške.

Oppo sklopivi telefon bi se mogao zvati Find N 5G, Huaweijev takođe u pripremi

29.11.2021 09:15 | 0 Mobile
Oppo sklopivi telefon bi se mogao zvati Find N 5G, Huaweijev takođe u pripremi

 

Čini se da se uređaji sa sklopivim ekranom neprestano bore sa nedaćama. Ne samo da tehnologija još uvek sazreva i veoma je skupa, već se njen uspon trenutno bori sa nesrećnim globalnim tržišnim i ekonomskim uslovima. Uprkos tome, Samsung je uspešno dokazao da ako ste dovoljno veliki i dovoljno hrabri u svojim ponudama i cenama, forma sklopivog oblika može imati mnogo uspeha.

Imajući to na umu, čini se da je tržište sklopivih uređaja na pragu velike ekspanzije. Prema industrijskim izvorima, Oppo već neko vreme radi na svom prvom sklopivom uređaju. Nažalost, u najavljeni datumi predstavljanja se stalno odlažu. U potencijalno novom razvoju događaja, poznati kineski tipster Digital Chat Station nedavno je podelio nekoliko zanimljivih postova na Weibo mreži, što prenosi GSM Arena. Prvi od njih je u vezi misterioznog uređaja pod nazivom Oppo Find N 5G. Sam post sadrži referencu na davno zaboravljenu Oppo N seriju telefona i onoga što se čini da je Oppo N3 - veoma neobičan uređaj iz 2014/2015. sa rotirajućom motorizovanom glavnom gamerom koja može da bude i selfi, zavisno od potrebe.

Drugi post koji se odnosi na misteriozni Oppo Find N 5G pominje i fleksibilni ekran, kao i način da se za selfije koristi glavni 50MP Sony IMX766 senzor telefona, što definitivno nije nezamislivo na preklopnom telefonu. Post takođe sadrži referencu na Xiaomi Mi 11 Ultra koji pravi selfije sa glavnom kamerom uz pomoć malog ekrana na zadnjoj strani. Možda će Oppo Find N 5G imati sopstveni mali ekran. Brendiranje Find definitivno sugeriše flagship karakteristike. Opet, treba napomenuti da su neki od nedavnih patenata kompanije, kod sklopivih uređaja takođe sugerisali stvari kao što je iskačuća kamera, kao i neobična školjka na preklop sa ekranom okrenutim ka spolja i postavku kamere koja nekako podseća na gore pomenuti Oppo N3.

 

Povezana vest: Samsung zvanično patentirao Galaxy Z Fold & Slide pametni telefon

Drugi izvor tvrdi da Oppo-ov telefon sa sklopivim ekranom ima OLED ekran od 7,8 do 8 inča, sa 2K rezolucijom i brzinom osvežavanja od 120 Hz. Očigledno je da se toliko daleko otišlo sa razvojem i proizvodnjom da se gotovi uređaji već doturaju internim kanalima u prodavnice u svrhu obuke zaposlenih. To znači samo jedno - da ovaj uređaj vrlo brzo može doživeti javnu promociju i počtak prodaje.

Vesti stižu i u vezi Huaweija ali su definitivno manje konkretne i specifične. Imaju veze sa nedavnim sastankom investitora kompanije Zhaoli Technology, gde je otkriveno da je kompanija započela masovnu proizvodnju nove šarke za pametne sklopive telefone za jednog velikog kupca. Zhaoli Technology nije precizirao ime klijenta, ali analitičari iz industrije veruju da je to ni manje ni više nego Huawei.

Međutim, ono što je Zhaoli Technology spomenuo je činjenica da ovaj novi dizajn očigledno nije previše komplikovan i da će omogućiti veće profitne marže na samom uređaju. Razvoj koji čak i kompaniji na nivou Huaweija očajnički treba da učini budući sklopivi uređaj održivim i uspešnim. Sve informacije koje se lepo poklapaju sa prethodnim glasinama da Huawei zaista radi na pristupačnijem sklopivom telefonu.

Ako sve prođe kako treba, možda smo upravo na pragu velike ekspanzije tržišta sklopivih telefona koja bi zaista mogla da uzdrma premium tržišni segment industrije.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Greška u MediaTek audio čipu dozvoljavala je zlonamernim aplikacijama da prisluškuju korisnike Android telefona

Sledeća verzija OriginOS-a stiže 9. decembra, zvaće se Ocean

10104
10105
10106
10107
10108
10109