Greška

Došlo je do greške.

OPPO Reno8 bi mogli biti prvi telefoni sa Snapdragon 7 Gen 1 čipsetom

14.04.2022 09:01 | 0 Mobile
OPPO Reno8 bi mogli biti prvi telefoni sa Snapdragon 7 Gen 1 čipsetom

 

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 je mobilni procesor koji se željno iščekuje. Čini se da je vreme da se najzad pojavi jedan odličan mobilni čipset više srednje kategorije koji bi korisnicima pružio performanse slične flagship rešenjima po pristupačnijoj ceni u jeftinijim mobilnim uređajima. Upravo sve to je ono što se očekuje od Snapdragon 7 Gen 1 procesora.

Prema navodima sajta Digital Chat Station, prva linija telefona sa ovim mobilnim procesorom trebalo bi da bude OPPO Reno8 serija mobilnih uređaja. Prema trenutno poznatim informacijama, dolazeći uređaji kompanije OPPO koristiće ili Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 ili MediaTek Dimensity procesore uz MariSilicon X ISP.

Najzanimljiviji od uređaja od OPPO Reno8 linije telefona trebalo bi da bude onaj kodnog imena PGAM10, koji bi, prema trenutnim navodima, trebalo da ima OLED ekran od 6.55 inča i brzinom osveđavanja ekrana od 120Hz.

Što se tiče sistema kamera na ovom telefonu, očekuje se sistem kamera koji će imati tri modula. Glavni senzor trebalo bi da bude rezolucije 50MP, a pretpostavlja se da će to biti Sony IMX766. Ultraširokougaono sočivo trebalo bi da bude rezolucije 8MP, dok će se tu nalaziti i dodatni senzor od 2MP. Prednja kamera na ovom uređaju će najverovatnije biti rezolucije 32MP.

 

Povezana vest: Snapdragon 7 Gen 1 našao se u centru novih glasina

 

Tu će verovatno biti i baterija kapaciteta 4.500mAh, što bi u teoriji trebalo da bude dovoljno za celodnevno korišćenje, što će najviše zavisiti od samog procesorskog rešenja.

Dakle, hoće li Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 koji će ovaj telefon najverovantije imati biti štedljiv ili ne. Ovaj procesor bi, prema dostupnim navodima, trebalo da ima četiri Cortex-A710 uz četiri Cortex-A510 jezgra. Dakle, najverovatnije ništa od dva brza ali vrela X2 jezgra. Uz ovaj procesor očekuje se i nenavedena količina LPDDR5 radne memorije, kao i UFS 3.1 prostor za skladištenje. Što se tiče grafičkog čipa, to će najverovatnije biti Adreno 662, javlja Playfuldroid.

Što se tiče modela OPPO Reno8 telefona sa MediaTek Dimensity čipovima, tu i dalje nema mnogo informacija. Pretpostavlja se da bi to mogli biti Dimensity procesori serije 8000 ili 8100, ali su to za sada samo glasine. Svakako, radujemo se novom Snapdragon “srednjaku.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Apple headset za mešovitu realnost biće odložen do početka 2023.

Nije samo Nvidia skupa

10104
10105
10106
10107
10108
10109