Oppo radi na telefonu bez okvira oko displeja

Jedan od većih igrača na kineskom tržištu smartfona, kompanija Oppo je dobila odobrenje za patent koji će omogućavati kreiranje telefona koji gotovo da nemaju okvir oko displeja.

Jedan od većih igrača na kineskom tržištu smartfona, kompanija Oppo je dobila odobrenje za patent koji će omogućavati kreiranje telefona koji gotovo da nemaju okvir oko displeja. Gotovo istovremeno, procurele su i dve fotografije, koje pokazuju prvi uvid u pravi uređaj, baziran na ovom patentu. Malo je reći da se radi o impresivnom uređaju. Prema navodima izvora, od koga su potekle ove fotografije, ekran koji se može videti je veličine 5.5 inča. Sem ovoga, malo toga se zna o misterioznom telefonu. Treba napomenuti da patent, koji je kompaniji Oppo odobren, opisuje korišćenje specijalne tehnologije koja prelama svetlost na krajevima displeja, kako bi se kreirala iluzija da ne postoji nimalo ili veoma malo okvira. Naravno, kako se i na slikama vidi, tu je okvir koji displej drži na mestu, ali je on ekstremno tanak. Za sada je još uvek rano donositi zaključke, ali izgleda da nas u skorijoj budućnosti očekuju smartfoni bez okvira oko displeja.Izvor: Phone Arena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi