Greška

Došlo je do greške.

Oppo patentirao savitljivi telefon sa pop-up kamerom

23.02.2019 17:01 | 0 Mobile
Oppo patentirao savitljivi telefon sa pop-up kamerom


U novembru prošle godine, Chuck Vang - direktor proizvoda kompanije Oppo, najavio je na sastanku sa evropskim IT novinarima da kineski proizvođač takođe razvija fleksibilni telefon. Ovo je bio prvi, i do sada jedini put, da je Oppo dao zvaničnu izjavu o razvoju pametnog telefona sa fleksibilnim ekranom.

Prema informacijama, koje je sajt LetsGoDigital dobio krajem prošle godine od južnokorejske istraživačke agencije CGS-CIMB Research, Oppo će predstaviti sklopivi telefon u drugoj polovini 2019. godine.

Kompanija još nije objavila nikakve informacije o dizajnu. Međutim, kineski proizvođač je svojevremeno aplicirao za različite patente za modele pametnih telefona sa preklopnim ekranom. U 2017. godini, LetsGoDigital je pronašao patent za dizajn preklopnih telefona.

Nakon toga, kompanija je takođe imala različite dizajne koji se proširuju na tablet format. U jednom dizajnu vidljiv je mali izrez u obliku kapljice, dok u drugom modelu selfi kamera izlazi iz displeja u pop-up stilu.

oppo1_1.jpg


Na osnovu najnovijeg dizajna sa pop-up kamerom, LetsGoDigital je kereirao rendere koji prikazuju kako bi telefon mogao izgledati. Nije nezamislivo da proizvođač kao što je Oppo izabere takav dizajn jer je kineski proizvođač prvi predstavio pametni telefon s automatskim kamera sajderom - Oppo Find X.

Skice za patent prikazuju sistem pop-up kamere u kojem se nalaze dve kamere i blic. Pošto je ekran spolja, kameru je moguće koristiti na različite načine - i kada je uređaj preklopljen i kada je rasklopljen.

Oppo sklopivi pametni telefon prikazuje puni ekran preko čitave površine displeja, čime se razlikuje od nedavno predstavljenog Galaxy Fold modela.

Izvor/foto: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Nvidia objavila GeForce 1660 Ti za gejmere sa plićim džepom

Istraživanje pokazuje da 85% Chrome ekstenzija nema polisu privatnosti

10104
10105
10106
10107
10108
10109