Greška

Došlo je do greške.

Oppo prikazao svoju prvu kameru ispod ekrana

26.06.2019 17:20 | 0 Mobile
Oppo prikazao svoju prvu kameru ispod ekrana


Kompanija Oppo je danas, tokom MWC Shanghai 2019 događaja, najvila svoje prvo Under-Screen Camera rešenje, koje je nagoveštavano prethodnih meseci. Selfi kamera se smešta ispod displeja uređaja, omogućavajući iskustvo punog ekrana bez izreza i pokretnih mehanizama.

Kako bi omogućio rad tehnologije, Oppo je prikazao i prilagodljivi displej i kamera modul. Deo ekrana, koji je iznad sočiva, je kreiran od izuzetno providnog materijala sa redizajniranom strukturom piksela kako bi se obezbedilo optimalno prenošenje svetla. Kamera je takođe specifična - stiže sa velikim otvorom blende, velikim senzorom i odličnom veličinom piksela.

oppo2_27.jpg


Oppo je istakao da postoje tri algoritma koji poboljšavaju performanse kamere a da se pri tom ne ugrožavaju performanse displeja. Prvi algoritam je White Balance, gde je Oppo ciljao podešavanja i kalibrisanje boje u odnosu na bilo koji izvor svetlosti koji bi mogao ugroziti sliku. Potom je tu HDR algoritam, koji povećava osvetljenje u senkama. Haze Removal algoritam rešava probleme koje stvara čvrsti materijal koji ide preko sočiva - omogućava povećanje oštrine fotografije.

Oppo ističe da planira da isporuči "futuristički, jednodelan telefon, koji je lako prepoznatljiv i bez izreza", ali je odlučio da ne objavi njegove specifikacije, cenu i dostupnost, istakavši samo da će se uređaj pojaviti ukoro.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Pojavile se informacije o zvaničnoj opremi za Galaxy Note10

Prve fotografije Xiaomi Mi CC9 telefona

10104
10105
10106
10107
10108
10109