Greška

Došlo je do greške.

OPPO pokazuje kameru na uvlačenje uoči INNODAY 2021 događaja

07.12.2021 16:35 | 0 Mobile
OPPO pokazuje kameru na uvlačenje uoči INNODAY 2021 događaja

 

OPPO je spreman da sledeće nedelje bude domaćin svog godišnjeg događaja OPPO INNO DAY u Kini, gde će kineski proizvođač pametnih telefona predstaviti najsavremeniji hardver pametnih telefona, koncept proizvode i druga tehnološka dostignuća. Uoči događaja, OPPO je predstavio svoju kameru na uvlačenje koja bi mogla da debituje na predstojećem OPPO flagship modelu.

OPPO-ov globalni Tviter nalog je podelio video snimak unutrašnjeg rešenja za uvlačenje kamere, dajući nam kratak pogled na ovu dolazeću tehnologiju kamere. Tizer video prikazuje neodređeni OPPO pametni telefon sa strukturom kamere koja se može uvlačiti koja omogućava sočivu da se fizički pomera unutra i van.

Video takođe implicira da je OPPO uspeo da ugradi kameru na uvlačenje bez ugrožavanja vodootpornosti. Pored toga, čini se da pametni telefon takođe ima mehanizam za detekciju pada koji bi verovatno zaštitio modul kamere na uvlačenje od slučajnih padova kada je u aktivnoj upotrebi.

 

oppokam.gif

 

Konačno, tizer otkriva da dotična kamera ima senzor od 1/1,58 inča, žižnu daljinu od 50 mm i otvor blende f/2,4. OPPO nije podelio nikakve druge tehničke detalje svoje kamere na uvlačenje. Kamera koja se može uvući može omogućiti OPPO-u da ponudi pravi optički zum sa glavne kamere bez potrebe za korišćenjem sekundarnog telefoto ili periskopskog sočiva, piše XDA-developers.

Očekujemo da saznamo više o novoj kameri na uvlačenje na OPPO INNO DAY 2021 događaju, koji se održava 14. decembra 2021.

OPPO nije prvi OEM pametni telefon koji je razvio kameru na uvlačenje. U januaru prošle godine, Xiaomi je predstavio svoju tehnologiju sočiva sa širokim otvorom blende koje je sam razvio. Dizajn kamere kompanije Xiaomi ima optičku strukturu koja se može uvući koja se može smestiti u telefon i proširiti kada je to potrebno.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Raspberry Pi je upravo dodao alternativnu verziju svog operativnog sistema

Samsung pravi velike promene, odeljenja mobile i potrošačka elektronika su se spojila

10104
10105
10106
10107
10108
10109