Greška

Došlo je do greške.

Oppo nagoveštava nekoliko novih tehnologija za kamere na telefonima

19.08.2021 10:51 | 0 Mobile
Oppo nagoveštava nekoliko novih tehnologija za kamere na telefonima


Oppo je počeo da nagoveštava nekoliko novih tehnologija koje se očekuju na kamerama za mobilne telefone.

Verovatno najinteresantnija je optička stabilizacija slike u pet osa, koja koristi i menjanje objektiva i menjanje senzora za postizanje maksimalnog efekta - to je tri puta više ugla u odnosu na konvencionalnu optičku stabilizaciju, prena navodima kompanije Oppo. Ukoliko se to ostvari, funkcija bi omogućila brže snimanje i bolje performanse u uslovima slabog osvetljenja čak i kada se koristi ručno.

Ova vrsta implementacije nije nikakva novina u svetu profesionalnih kamera i foto-aparata, ali predstavlja pravi izazov da se umanji kako bi stao u mali prostor u telefonu. Objektiv, pokretan motorima sa kugličnim ležajevima, služi kao primarni alat za stabilizaciju za lagane vibracije. Za veće pokrete, objektiv i senzor se aktiviraju kako bi se postigla stabilizacija u pet osa, pri čemu je njihovo pomeranje i rotacija kontrolisano legurama za pamćenje oblika.
Oppo priznaje da implementiranje dodatnih pokretnih delova znači povećanje broja potencijalnih tačaka kvara, pa će nastaviti da sprovodi različite testove padova i testove pouzdanosti pre početka masovne proizvodnje. Kompanija cilja prvi tromesečje 2022. godine za objavu svog prvog telefona sa novom funkcijom.

Uz svoju tehnologiju optičke stabilizacije u pet osa, Oppo je nagovestio i svoj RGBW senzor nove generacije, za koji kompanija tvrdi da može da primi 60 odsto više svetlosti i postigne smanjenje šiuma za 35 procenata. Ovo će biti dostupno za neodređeni Oppo telefon u četvrtom tromesečju ove godine.

Kompanija takođe radi na modulu za optičko zumiranje od 85-200 mm, koji nudi veću fleksibilnost. Nije jasno kada bi ovo rešenje moglo postati komercijalno dostupno.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

WhatsApp radi na porukama koje se brišu nakon 90 dana

SK Hynix je predstavio 2TB Gold P31 NVMe SSD

10104
10105
10106
10107
10108
10109