Greška

Došlo je do greške.

OPPO ipak ne planira komercijalnu proizvodnju rolabilnih uređaja, barem ne uskoro

24.11.2020 11:05 | 0 Mobile
OPPO ipak ne planira komercijalnu proizvodnju rolabilnih uređaja, barem ne uskoro

 

Oppo X 2021 je koncept mobilnog telefona koji može da proširi svoj ekran od 6,7 ”na 7,4” zahvaljujući fleksibilnom ekranu i kliznom mehanizmu na motorni pogon za njegovo odmotavanje. Ovo je impresivan tehnološki demo uređaj i on je upravo to - demo uređaj, jer kompanija nema kratkoročne planove za izgradnju uređaja za masovno tržište sa takvim dizajnom.

Iako ne postoji plan za njegovu komercijalizaciju u kratkom roku, on će poslužiti kao vodič za transformaciju i evoluciju budućih faktora oblika proizvoda. Komercijalizacija zahteva istraživanje tržišta i opravdanje poslovanja, a može potrajati i neko vreme“, izjavila je kompanija.

Oppo možda čeka na razvoj dugotrajnijih fleksibilnih ekrana jer Oppo X 2021 koristi plastični ekran, baš kao i trenutna ponuda sklopivih proizvoda, iako ima „tvrdi poklopac“ za poboljšanje trajnosti. (napomena: ultra tanko staklo, UTG, koristi se zbog svojih optičkih svojstava i nije zamena za ojačano staklo)

Oppo-ov rolabilni koncept koristio je ekran proizveden od strane BOE. Kineska kompanija nije jedina koja radi na uvijajućim ekranima - LG B Project stiže u martu, a radi se o telefonu sa rolabilnim ekranom koji će koristiti LG Display panel.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Zoom stigao Spotify i SwiftKey po broju instalacija, beleži vrtoglav rast

Xiaomijev novi brzi punjač od 55W sertifikovan, mogao bi doći uz naredni Redmi flagship

10104
10105
10106
10107
10108
10109