Greška

Došlo je do greške.

Opera za Android 61 stiže uz media plejer i WebSnap

08.12.2020 12:03 | 0 Software/Web
Opera za Android 61 stiže uz media plejer i WebSnap


Opera je objavila dostupnost Opera za Android 61 verziju svog pregledača interneta. Novo ažuriranje uključuje integrisani media plejer, kao i WebSnap - alatku koja omoućava dodavanje doodle, teksta, emotikona i drugih sadržaja u isečenu fotografiju, pre njenog slanja kontaktima. Olakšan je i pristup ugrađenom skeneru QR koda.

Glavna karakteristika ažuriranja je dodavanje integrisanog media plejera. Prema navodima Opere, plejer korisnicima omogućava "fluidno iskustvo pregleda media sadržaja" i odbacuje potrebu otvaranja sadržaja u eksternim plejerima. Media plejer uključuje i Play Queue podršku, koja omogućava gledanje ili slušanje sadržaja u određenom redu uz nastavak pregleda interneta. Prisutna je i podrška za picture-in-picture mod.

 

Pogledajte još: Google najavljuje nove Android funkcije


WebSnap funkcioniše kao snapshot alatka na desktop verziji Opere. WebSnap omogućava da se kreira screenshot trenutne stranice, uz dodavanje doodle, tekstualnih sadržaja i emotikona, nakon čega je stranicu moguće proslediti kontaktima.

Opera za Android 61 sada omogućava da se QR skener lakše otvara. QR skener se sada može otvoriti direktno iz polja za pretragu na početnoj stranici, kao i na veb stranici. Ukoliko se dugo pritisne na Opera home screen ikonu, QR skener se može prevući na početni ekran.

Opera ističe da nova verzija uključuje i 300 ispravki, a ažuriranje je omogućeno automatski preko Google Play Store-a. Ukoliko nemate browser, možete ga preuzeti ovde.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung neće nuditi punjač u Galaxy S21 pakovanju u nekim regijama

Xiaomi Mi 11 stiže sa podrškom za 55W punjenje

10504
10505
10506
10507
10508
10509