Opera VPN sada dostupna kao samostalna Android aplikacija

Operina besplatna VPN aplikacija omogućava korisniku da se konektuje na virtuelnu privatnu mrežu, što dovodi do donekle privatnog surfovanja netom.

Developeri Opera web browsera su poslednjih meseci donosili dosta novih funkcija u ovaj pregledač, uključujući i ugrađeni ad-blocker i VPN servis. A sada je moguće iskoristiti prednosti jedne od novih alatki bez upotrebe Opera browsera. Kompanija je objavila Opera VPN aplikaciju za Android. Verzija za iOS je objavljena ranije ove godine.Operina besplatna VPN aplikacija omogućava korisniku da se konektuje na virtuelnu privatnu mrežu, što dovodi do donekle privatnog surfovanja netom. Lokacija je skrivena, a reklamne mreže, analitika i druge web alatke se sprečavaju da prikupljaju korisničke podatke i navike pretrage interneta.S obzirom na to da se radi o besplatnoj aplikaciji, Opera VPN se možda neće svideti onima koji ne žele da dozvole aplikaciji da prikuplja neke korisničke podatke, IP lokaciju, podatke iz browsera, a sugeriše se i da bi neki podaci mogli u budućnosti biti korišćeni za ciljano reklamiranje.Izvor: Liliputing

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi