Greška

Došlo je do greške.

Opera planira da doda novčanik za kriptovalute u svoj desktop browser

09.08.2018 17:47 | 0 Software/Web
Opera planira da doda novčanik za kriptovalute u svoj desktop browser


Opera planira da korisnicima olakša upravljanje kriptovalutama, jer popularni pregledač postaje prvi veliki desktop browser koji donosi podršku za novčanike za kriptovalute (cryptocurrency wallet). Implementacijom walleta neće biti potrebe za eksternim ekstenzijama i aplikacijama.

Desktop novčanik (koji podržava Ethereum i njegove tokene) se sinhronizuje sa novčanikom za kriptovalute integrisanim u Android verziju Opere, koja je predstavljena u junu. Kada korisnik želi da izvrši plaćanje kriptovalutama, "potpisuje" transakciju tako što koristi senzor otiska prsta iz telefona. Na ovaj način se izbegavaju lozinke, koje mogu biti zaboravljene ili ukradene.


Pogledajte još: Opera za Android implementira Crypto Wallet funkciju (video)


Biometrijski pristup, iako još uvek nije perfektan, bar u teoriji predstavlja sigurnije rešenje. Sav fond kriptovaluta je uskladišten lokalno na korisnikovom telefonu, a ne na nekom udaljenom serveru. Kako bi povezao mobilni novčanik sa desktop pregledačem, potrebno je da korisnik samo skenira QR kod.

Opera prognozira da će blockchain i distribuirane aplikacije postati mejnstrim od značaja, a dodavanjem ove funkcije Opera je u centru ovih zbivanja. Opera obećava da će se integracija novčanika za kriptovalute u pregledače uskoro omogućiti korisnicima. Oni koji žele uvid u to akko sve funkcioniše, mogu se registrovati ovde.

Izvor: TheNextWeb

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala

Komentari

0 Dodaj komentar

Četiri Huawei uređaja se već testiraju uz Android 9 Pie

Lenovo ostvaruje napredak kroz ThinkAgile CP kompozitnu cloud platformu najnovije generacije

10504
10505
10506
10507
10508
10509