Greška

Došlo je do greške.

Opera za Android stiže uz besplatan VPN

20.03.2019 12:39 | 0 Software/Web
Opera za Android stiže uz besplatan VPN


Opera je objavila da počinje da nudi besplatnu VPN zaštitu za sve korisnike Android platforme. Najnovija verzija kompanijine Android aplikacije će imati ugrađeni VPN, čime će se proširiti funkcionalnsost servisa koji je prvobitno omogućen korisnicima bete na mobilnim uređajima prošlog meseca, a na desktop aplikaciji je dostupan već godinama.

VPN će biti dostupan od "Opera for Android 51" verzije, koja od danas počinje da pristiže korisnicima preko Google Play Store-a.

VPN servis omogućava korisnicima da kreiraju privatnu konekciju sa daljinskim serverom, koji će komunicirati između veb sajtova koje korisnik posećuje. Umesto slanja i primanja informacija preko javne mreže, gde potencijalno mogu da ih presretnu hakeri, sve ove promene kontroliše server. Konekcija sa enkripcijom između telefona i VPN servera omogućava da korisnički podaci budu nedostupni onima koji prate korisnikove akcije onlajn.


Pogledajte još: Opera Touch za Android dobija tamnu temu i druga poboljšanja


Opera je ugradila VPN koji koristi 256-bitnu enkripciju za zaštitu podataka. Takođe, zamaskirana je korisnikova prava lokacija tako što se povezuje na servere koji su smešteni širom sveta.

Opera je takođe obećala da neće čuvati podatke o aktivnosti korisnika, tako da neće postojati podaci koji bi nekome omogućili da identifikuje pojedinačnog korisnika na osnovu njegove onlajn aktivnosti.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Google predstavio Stadia servis za streaming igara

Google telefoni iz srednjeg segmenta će nositi nazive Pixel 3a/3a XL

10504
10505
10506
10507
10508
10509