Greška

Došlo je do greške.

Opera svoj gejming browser donosi na mobilne uređaje

20.05.2021 19:43 | 0 Software/Web
Opera svoj gejming browser donosi na mobilne uređaje


Opera je tokom 2019. godine objavila desktop browser za gejmere, kako bi se dodatno razlikovala od Google Chrome-a. Tokom prethodnih godina, Opera GX je poboljšan brojnim opcijama prilagođavanja, uključujući i Razer Chroma svetlosne efekte.

Početkom ove godine, browser je kupio YoYo Games, čime će se više pažnje posvetiti tome da Opera gejming browser bude dostupan na mobilnim uređajima. Kompanija sada beta testira Opera GX za iOS i Android, a javna objava je planirana za nekoliko nedelja.

Opera GX koristi kontrolni panel koji korisniku omogućava da podesi limite za upotrebu CPU i RAM resursa, kao i za protok podataka u okviru mreže. Korisnici na mobilnim uređajima mogu i da iskoriste taster za brzu akciju kako bi brzo pristupili funkcijama, kao što je pretraga, ili za otvaranje i zatvaranje tabova. Taster koristi i vibracije i ima taktilni odziv, što će biti korisno tokom gejminga.

 

Pogledajte još: Android se sada nalazi na više od tri milijarde aktivnih uređaja


Moguće je sinhronizovati mobilni browser sa desktop verzijom, preko skeniranja QR koda. Ovo će omogućiti prebacivanje fajlova do 10MB, linkove, YouTube video, fotografije i drugi sadržaj. Dodatne funkcije uključuju ugrađeni ad blocker i zaštitu od rudarenja kriptovaluta.

Od marta ove godine, Opera GX ima preko devet miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou kada su u pitanju Windows i Mac platforme. Prema navodima kompanija, to predstavlja rast od 190% u odnosu na prethodnu godinu.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Huawei MateBook 16 ozvaničen sa AMD Ryzen 7 5800H procesorom, 3:2 ekranom

Pojavili se zvanični detalji strateškog partnerstva kompanija Honor i Qualcomm

10504
10505
10506
10507
10508
10509