Greška

Došlo je do greške.

Onlajn piraterija je popularnija nego ikada

21.03.2018 19:29 | 12 Software/Web
Onlajn piraterija je popularnija nego ikada


Dok su digitalni filmovi i muzika prodavani pojedinačno, bilo je lako uočiti razlog zbog kojeg su se korisnici odlučivali za pirateriju. Predstavljanjem streaming servisa sa pretplatničkim sistemom, gde korisnici mogu da plate fiksnu nadoknadu za korišćenje pregleda videa i slušanja muzike, očekivalo se da bi oni mogli usporiti pirateriju. Međutim, izgleda da nije tako.

Istraživanje MUSO tragača piraterije pokazuje da je onlajn piraterija popularnija nego ikada. Istraživački tim je takođe otkrio da je došlo do promene načina na koji korisnici piratizuju sadržaj - više korisnika se okreće streaming sajtovima, mada torenti i sajtovi sa direktnim preuzimanjem i dalje imaju značajnu bazu korisnika.

Bazirano na statistici, SAD su glavno tržište kada je poseta piratskih streaming sajtova u pitanju, sa 27,9 milijardi poseta. Nakon ovoga slede Rusija, Indija, Brazil i Turska. Zanimljivo je da se Kina, iako se smatra žarištem piraterije, nalazi tek na četrnaestom mestu sa 4,6 milijardi poseta.

Izveštaj takođe otkriva da je mobilna piraterija takođe u porastu po prvi put, a više ljudi je pristupalo piratizovanom sadržaju sa mobilnih uređaja nego sa desktop sistema.

Izvor: Ubergizmo

Censored Član postova: 1463
Kontam da muzicke izdavacke kuce ceka slicna sudbina kao i stampane medije.
NevisStarShine Član postova: 1411
w
Citiram korisnika: NikonПостоји ли нека статистика колико је компанија у филмској, софтверској или музичкој индустрији банкротирало због проблема с онлајн пиратеријом као најглавнијим узроком?
Muzicka belezi drastican par prihoda - nije propao nijedan veliki ali je propalo na hiljade malih izdavaca. O kvantitetu ponude i da ne pricam, a posredno se da razgovarati i o kvalitetu. Pre par godina je bio clanak da Big4 imaju 50% manji prihod nego pre Napstera i iTunesa. Ranije su prodavali citaiv CD za 10-15 dolara, sada prodaju jednu pesmu ili tantijeme od streama jedne pesme na digitalnim servisima. Tja. Muzicari je na turnejama, ali izdavaci definitivno trpe, ne samo zbog piraterije.
lljubo Član postova: 205
U buducnosti ce gaming industrija nuditi igre besplatno a profitirati samo od "in app purchas", i na taj nacin se boriti protiv piraterije.
Nikon Član postova: 206
Citiram korisnika: rAMAMnogo, pogotovo u gejmingu kod onih najkvalitetnijih krajem devedesetih i početkom '00 kada je piraterija bila na vrhuncu.Odnosno do pojave digitalnih sevisa i online komponenti. Sad lopovski sloj više nema toliko uticaja, barem ne što se tiče softvera.
Много компанија је страдало крајем прошлог века али не због онлајн пиратерије, зар не? Које су најпознатије?
rAMA Član postova: 9816
Citiram korisnika: NikonПостоји ли нека статистика колико је компанија у филмској, софтверској или музичкој индустрији банкротирало због проблема с онлајн пиратеријом као најглавнијим узроком?
Mnogo, pogotovo u gejmingu kod onih najkvalitetnijih krajem devedesetih i početkom '00 kada je piraterija bila na vrhuncu.Odnosno do pojave digitalnih sevisa i online komponenti. Sad lopovski sloj više nema toliko uticaja, barem ne što se tiče softvera.

Digitimes: iPhone X naslednik će biti najjeftiniji ovogodišnji model

Huawei sprema telefon sa 512GB skladišnog prostora?

10504
10505
10506
10507
10508
10509