Greška

Došlo je do greške.

OnePlus TV je zvanično predstavljen

27.09.2019 13:46 | 0 Multimedija
OnePlus TV je zvanično predstavljen


Nakon nekoliko nedelja tizera i nagoveštavanja, OnePlus TV je konačno i zvanično predstavljen. U pitanju je 55-inčni televizor sa QLED panelom, a kineska kompanija ističe da TV ima skladan, minimalistički dizajn sa ekranom gotovo bez okvira.

OnePlus TV nudi quantum dot boje, a ima podršku za Dolby Vision i HDR10+, mada kompanija nije objavila detalje o tehničkim aspektima televizora. Ono što OnePlus tvrdi jeste da je raspon boja TV-a najbolji u klasi među QLED konkurencijom.

Prisutan je i sistem od osam zvučnika, za koji OnePlus ističe da pruža "nestvarno okružujuće iskustvo zvuka" preko Dolby Atmos podrške. Zvučnik (soundbar) se spušta iz dna TV-a i uvlači se u telo televizora kada nije u upotrebi.

oneplustv2.jpg


Za softversku podršku je zadužen Android TV, a radi u tandemu sa OnePlus telefonima. Tu je i podrška za Google Assistant i Alexa servise. OnePlus Connect aplikacija za telefone se može koristiti za još naprednije funkcije.

OnePlus TV je zvanično objavljen za tržište Indije, gde će se prodavati po ceni od blizu 1000 dolara za OnePlus TV Q1, odnosno oko 1400 dolara za OnePlus TV Q1 Pro koji ima motorizovani soundbar. Najavljena je globalna dostupnost uređaja, ali nije objavljeno kada će se OnePlus TV pojaviti na drugim tržištima.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi Redmi 8A Pro se očekuje uskoro

HONOR 20 PRO osvojio dodatne poene na DXOMARK testovima

10304
10305
10306
10307
10308
10309