Greška

Došlo je do greške.

OnePlus Concept One predstavljen sa kamerom koja nestaje

08.01.2020 12:45 | 0 Mobile
OnePlus Concept One predstavljen sa kamerom koja nestaje


OnePlus je zvanično prikazao svoj Concept One. Projekat je nešto ranije nagovešten, a sugerisalo se da je u pitanju proizvod koji deli zajednički brend sa McLarenom i ima kameru koja nestaje. Glavna karakteristika koncepta jeste upravo kamera koja postaje nevidljiva iza stakla.

Sam hardver telefona je sličan OnePlus 7T Pro modelu, a ovo uključuje i raspored tastera, kamera i pop-up selfi senzora. Concept One dizajn koristi prepoznatljivi Papaya Orange boju kompanije McLaren.

Kamera, koja nestaje iza stakla koje služi kao zaštita, je glavna odlika koncepta. Mehanizam je kreiran zahvaljujući elektrohromskom staklu, koje može da postane neprozirno kada se na njega primeni struja. Kamera senzori na poleđini su skriveni dok se kamera ne aktivira - prebacivanje između neprozirnog i providnog stanja traje samo 0,7 sekundi.


Elektrohromsko staklo funkcioniše i kao ND filter za kamere. Tokom fotografisanja, ovi filteri blokiraju svetlo koje bi bilo prejako i onemogućilo bi kameri da snima, tako da filter niveliše senke i odsjaj kako bi se snimilo više detalja.

Ne očekuje se da će "nevidljiva kamera" kompanije OnePlus biti dostupna u premijum telefonima u neko skorije vreme, ali se svakako radi o zanimljivom rešenju za kamere na telefonima.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsungov 980 Pro PCIe Gen4 SSD nudi brzine čitanja od 6500 MB/s

Firefox 72 poboljšava korisničko iskustvo na internetu

10104
10105
10106
10107
10108
10109