Greška

Došlo je do greške.

OnePlus 9, 9 Pro uklonjeni sa Geekbencha zbog manipulisanja benchmarking aplikacijama

07.07.2021 14:20 | 0 Mobile
OnePlus 9, 9 Pro uklonjeni sa Geekbencha zbog manipulisanja benchmarking aplikacijama


OnePlus 9 serija je objavljena ranije ove godine, a premijum serija koristi Qualcomm Snapdragon 888 čipset koji nudi značajno poboljšanje performansi CPU-a i GPU-a. OnePlus 9 i 9 Pro koriste ovaj čipset, ali zasnovano na novim izveštajima, OnePlus je možda načinio neke neetičke izmene koje su favorizovale performanse telefona na benchmarking aplikacijama.

Izveštaj sajta AnandTech tvrdi da je otkrio "neobično ponašanje" na 9 pro modelu. Nakon istrage, Geekbench je odlučio da ukloni OnePlus 9 seriju sa svoje platforme.

AnandTech je otkrio odstupanja u performansama za nekoliko aplikacija na dva telefona. Prema navodima, OnePlus stavlja popularne aplikacije na crnu listu svojih najbržih jezgara, što usporava uobičajena radna opterećenja kao što je pretraga veba. AnandTech je izvršio nekoliko testova kako bi potvrdio da popularne aplikacije, koje nisu referentne za benchmarke, imaju značajno smanjene performanse. S druge strane, benchmark i drugim nepoznatim aplikacijama su dostupne pune performanse.

 

Pogledajte još: OnePlus Nord 2 5G bi se mogao pojaviti do kraja jula


Limitiranje nuđenja maksimalnih performansi ovim popularnim aplikacijama moglo bi biti iz želje da se uštedi baterija. Međutim, to takođe čini benchmarking rezultate beskorisnim jer favorizuju CPU jezgra sa najboljim performansama.

Nakon izveštaja, Geekbench je odlučio da ukloni OnePlus 9 seriju sa Android Benchmark Chart-a. Popularna platforma je takođe istakla da će istražiti da li su stariji OnePlus telefoni takođe manipulisali performansama na sličan način.

Od kompanije OnePlus se tek očekuje da objavi zvanično saopštenje po pitanju ovog incidenta.

Izvor: MySmartPrice

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Novi MacBook Pro laptopovi će imati M1X čip, MacBook Air će od 2022. koristiti M2

Huawei Watch 3 (Pro) predstavljen u Beogradu (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109