Greška

Došlo je do greške.

OnePlus sprema 10T, evo šta sve znamo o novom modelu

07.07.2022 17:22 | 0 Mobile
OnePlus sprema 10T, evo šta sve znamo o novom modelu

Kompanija OnePlus, nekada poznata po pristupačnijim cenama, sjajnim performansama i odličnom operativnom sistemu (OxygenOS) u poslednje vreme kao da je izgubila svoj identitet. Povećanje cena, nedovoljno originalan dizajn telefona koji je ovu kompaniju ranije krasio i loši potezi na softverskom planu (spajanje OxygenOS i ColorOS OPPO telefona) doneli su sa sobom i blago nepoverenje publike. Međutim, prema informacijama koje prenosi PocketLint, OnePlus 10T mogao bi da bude jedan odličan uređaj.

Tehničke karakteristike

Ovaj mobilni telefon najverovatnije će pokretati najnoviji procesor kompanije Qualcomm, Snapdragon 8+ Gen 1 iako su se prvobitno pojavile informacije da će se koristiti MediaTek Dimensity 9000. Pored toga, očekuju se dve verzije – jedna sa 8 GB radne memorije i 128 GB prostora za skladištenje podataka i druga sa 12 GB radne memorije i 256 GB skladišnog prostora. Baterija bi trebalo da bude kapaciteta 4.800 mAh, uz podršku za brzo punjenje od 150 W.

Ekran i dizajn

Što se tiče dizajna ovog telefona, on veoma podseća na OnePlus 10 Pro sa nešto izmenjenim oblikom modula za kamere koji se sada neće prelivati preko desne ivice telefona. Na modulu za kamere je i dalje prisutan logo kompanije Hasselblad. Pored toga, govori se i o odsustvu sjadera za notifikacije koji je bio deo flagship telefona kompanije OnePlus od njihovog samog početka. Dakle, sveden dizajn sa velikim kućištem za kamere.

OnePlus 10T

Sa prednje strane nas očekuje ravan ekran sa centriranom “punch hole” selfi kamerom. Dijagonala ekrana trebalo bi da bude 6,7 inča, dok je sam displej AMOLED tipa sa FullHD+ rezolucijom i brzinom vertikalnog osvežavanja slike od 120 Hz.

Kamere

Ovaj telefon trebalo bi da ima sistem od tri kamere. Glavni senzor će najverovatnije biti rezolucije 50 MP i imaće optičku stabilizaciju slike. Pored njega očekuju se i ultraširokougaona kamera rezolucije 16 MP i makro senzor rezolucije 2 MP. Prednja kamera trebalo bi da bude rezolucije 32 MP, mada se pominje i senzor od 16 MP.

Cena

U ovom trenutku nema jasnih informacija o tome kada će se ovaj telefon pojaviti na tržištu. Pominjao se jul, što se nama čini prerano, pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da su se prethodni OnePlus uređaji T serije pojavljivali tokom oktobra. Međutim, pre samo dva dana pojavila se cena za ovaj uređaj na Amazonu i iznosi 799 funti, što je oko 940 evra. Ne baš mnogo jeftinije od drugih flagship uređaja.

EU primorala Amazon da pojednostavi odjavljivanje sa servisa

Huawei Mate Xs 2 – najtanji i najlakši na malo drugačiji način (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109