One Microsoft bi moglo biti Microsoftovo objedinjavanje operativnih sistema

Microsoft bi u doglednom periodu mogao ciljati na objedinjavanje wvojih operativnih sistema pod One Microsoft platformom, a na ovo ukazuju i novi oglasi za posao.

Pre Windowsa 8, Microsoftove desktop i mobilne platforme nisu izgledale slično. Nedavna odluka da ukine Nokia Android liniju i telefone iz donjeg segmenta, mogli bi ukazivati na neki veći plan kompanije, a to je objedinjavanje operativnih sistema. Dodatnu pažnju u ovom smeru donosi i nedavna objava slobodnih radnih pozicija, koja sugeriše na objedinjavanje platformi Xbox, Windows i Windows Phone pod jednom “One Microsoft” zastavom. Opis radnog mesta navodi:”XAML tim razvija UI framework u izvoru One Microsoft operativnog sistema. Naš framework koristi stotine hiljada programera, uključujući i mnoge timove u Microsoftu… omogućavajući developerima da kreiraju UI koji radi na svim našim uređajima – telefonima, tabletima, PC uređajima i Xboxu. Svakako se radi o zanimljivoj ideji, o kojoj ćemo sigurno čuti još više u narednom periodu.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi