Greška

Došlo je do greške.

Omogućeno prebacivanje WhatsApp poruka sa Android na iOS uređaje

17.06.2022 09:14 | 0 Mobile
Omogućeno prebacivanje WhatsApp poruka sa Android na iOS uređaje

 

Nekada je bilo problematično promeniti telefon, a čak i sa pojavom pametnih telefona i Android i iOS operativnog sistema, nije uvek bilo moguće jednostavno prebaciti svoj imenik, poruke, i ostale bitne podatke sa jednog na drugi telefon, čak i unutar istog ekosistema.

Međutim, prema informacijama koje prenosi TechAdvisor stvari se izgleda menjaju na bolje, a u prilog tome jasno govori i činjenica da sada bez problema možete da prebacite vašu WhatsApp “chat” istoriju sa Android na iOS uređaj.

Dugo obećanje

Nakon više od godinu dana od prvobitnog najavljivanja ove funkcionalnosti, kompanija WhatsApp najzad je korisnicima omogućila da svoj celokupni “chat history”, tj. istorijat poslatih poruka, zajedno sa fotografijama, video zapisima, i glasovnim porukama, prebace sa svog Android uređaja na iOS uređaje.

Dakle, više ne morate da koristite nespretne third-party aplikacije kako biste ovo uradili, već ćete sve moći da obavite kroz Apple Move to iOS aplikaciju, koja omogućava da sva vaša ćaskanja prebacite sa Android-a na iOS.

Potrebno je da prilikom podešavanja vašeg iPhone uređaja, odaberite opciju “Move data from Android”, a zatim pratite instrukcije unutar Move to iOS aplikacije na vašem Android telefonu. Kada se podešavanje operativnog sistema završi, otvorite WhatsApp, prijavite se sa istim brojem telefona, i sačekajte da se pojave svi vaši razgovori.

dimitrikarastelevynJaWgrwSlMunsplash.jpg

Zakerberg obećava enkripciju

Prema rečima Marka Zakerberga, izvršnog direktora kompanije Facebook u čijem vlasništvu je WhatsApp, ova funkcionalnost će biti dostupna u narednih nekoliko dana. Pored toga, obećao je i potpunu sigurnost podataka prilikom njihovog transfera kroz naprednu “end-to-end" enkripciju, jer svi znamo koliko Mark voli da privatnost korisničkih podataka.

Ograničenja

Jedno od ograničenja koje sada postoji je da nije moguće prebaciti vaš istorijat dopisivanja na iPhone uređaj koji je već korišćen, odnosno koji nije vraćen na fabrička podešavanja.

Ovo znači da, ukoliko želite da prebacite vaše WhatsApp razgovore, morate upotrebiti ili potpuno nov iPhone telefon sa iOS 15,5 operativnim sistemom, ili da uradite “factory reset” na svom uređaju koji koristite. Sa druge strane, WhatsApp se i prebacuje kada postavljate novi uređaj, pa verujemo da je ovo ograničenje uvedeno da bi se donekle sprečile malverzacije sa prebacivanjem tuđih poruka.

Pravo ograničenje je činjenica da ako ste nedavno prešli sa Android OS-a na iOS, a niste prebacili podatke ne postoji način da spojite postojeći bekap sa onim sa Androida. Tako da ako budete koristili Move to iOS aplikaciju, imajte na umu da ćete dobiti samo podatke sa svog Android telefona.

Kvalitet slika na telefonima parira DSLR aparatima

vivo X80 Pro je stigao! Premijera direktno iz Berlina (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109