Greška

Došlo je do greške.

OMEN by HP donosi gejmerima ultimativnu prednost za dominaciju nad konkurentima

16.06.2017 17:19 | 0 Hardver
OMEN by HP donosi gejmerima ultimativnu prednost za dominaciju nad konkurentima

Saopštenje za javnost

HP Inc. je 6. juna ostvario "prednost na terenu" lansiranjem novog, vrhunskog i obimnog portfolija OMEN by HP gejmerskih proizvoda. Iznova dizajnirana i projektovana iz temelja, nova linija uređaja daje e-sportistima i gejmerima koji se takmiče prednost i samopouzdanje i na najjačim globalnim takmičenjima. Svaki centimetar unutrašnjosti i spoljašnjosti novih OMEN personalnih računara, monitora i dodatne opreme pun je opcija koje će ceniti gejmeri širom sveta. Ovi uređaji menjaju "igru" kao nikad ranije.

Izdvajamo:
-OMEN X Compact Desktop računar donosi fabrički overklokovan GPU kompanije NVIDIA kao i prilagodljivo kućište koje je brzo spremno za gejming u bilo kojoj prostoriji, a moguće ga je i priključiti na poseban ranac za fantastični, "oslobođen" doživljaj virtuelne realnosti (VR).
- Dodatnu opremu OMEN X Compact Desktop računara sada čini i poseban ranac koji daje novu dimenziju fleksibilnosti, dok linija dodatne opreme OMEN sada sadrži i OMEN mehaničku tastaturu, miša čija težina može da se podešava, slušalice6 sa mekanim jastučićima za uši koje smanjuju pozadinsku buku, kao i precizne podloge za miševe. Na ovaj način, HP obraća pažnju na svaki aspekt gejmerskog iskustva.
- Novi OMEN Desktop računar poseduje napredno hlađenje sistema i moderni i moćni dizajn sa mogućnošću lake nadogradnje standardizovanim komponentama.
- OMEN PC liniju, HP zaokružuje novim OMEN 15 i OMEN 17 laptopovima za gejmere sa najnovijim grafičkim sistemom visokih performansi kompanije NVIDIA i monitorima visoke rezolucije sa opcionom G-Sync™ tehnologijom velike brzine osvežavanja slike i lako dostupnim servisnim panelom.

„OMEN by HP je jedan od najbrže rastućih gejmerski brendova danas,“ rekla je En-Sofi Hedberg, direktor personalnih sistema, HP Inc. EMEA. „Gejmeri i e-sportisti žele najbolje, najinovativnije i najjače proizvode na tržištu, sa dizajnom iz snova. Ponovnim osmišljavanjem celog OMEN portfolija, koji podrazumeva promenjen dizajn, izgled kućišta, upotrebljene tehnologije i performanse, mi pomažemo gejmerima i e-sportistima da se takmiče na najvišem nivou.“

Nova OMEN gejming porodica: „Oslobađanje“ vrhunskih performansi za dominaciju u igri

OMEN X by HP Compact Desktop – svestranost, fleksibilnost, mobilnost i visoke performanse

OMEN X by HP Compact Desktop računar je napravljen sa jasnim fokusom da se pomere granice hardvera, a zadrži malo pakovanje. Ovaj novi proizvod u OMEN X portfoliju, koji je prvo bio predstavljen prošle godine kao koncept, nastao je na osnovu povratnih informacijama dobijenih od strane programera igara i VR aplikacija. Ključne informacije dobijene korišćenjem OMEN X VR Backpack računara prošlog maja omogućile su kompaniji da predstavi neverovatno promišljen dizajn sa dodatnom opremom koja pomera granice kako gejmeri mogu komunicirati sa svojim hardverom. HP je projektovao OMEN X Compact Desktop sa najboljim dostupnim komponentama, predstavljajući sistem koji je jednostavno prenositi i prilagoditi. Ove opcije su idealne za e-sportiste, kao i VR entuzijaste.

- Fabrički overklokovan NVIDIA GeForce GTX 1080 donosi snagu potrebnu za igranje u 4K rezoluciji3 ili za perfektno VR iskustvo. Prilagodljivo kućište omogućava lako prenošenje iz sobe u sobu. Mogućnost 4K igranja je veoma bitna kako bi se držao korak sa tranzicijom televizora na 4K rezoluciju.
- Napredne tehnike hlađenja i elektronike pružaju dovoljno slobodnog prostora za dodatno overklokovanje procesora kod kuće, jer je sistem optimizovan za više nivoe snage i napona.
- Dostupno sa otključanim Intel Core i7 procesorima sedme generacije.
- OMEN komandni centar smanjuje kašnjenje mreže dajući gejmerima veću kontrolu nad mrežnim saobraćajem, a podržava i istovremeni prenos podataka, tako što se gejming saobraćaj obavlja putem žične Ethernet veze, dok ažuriranja i dodatna preuzimanja idu preko bežične konekcije.
- DTS Headphone:X podrška za simulirani okružujući zvuk (kada se koriste slušalice) pojačava utisak za vreme igranja, i daje potpuno VR iskustvo od 360 stepeni.

OMEN X Compact Desktop računar takođe pomera gejmere na sledeći nivo podrškom za najnoviji hardver. Najnoviji računar, koji hrabro nosi ime OMEN X, napravljen je za ultimativno gejmersko i VR iskustvo. Ranac za OMEN X Compact Desktop računar omogućava slobodno kretanje i mogućnost da se „uroni“ u zaista impresivno VR iskustvo, bez ograničenja.

- Mogućnost potpunog povezivanja sa bazom omogućava gejmerima da jednostavno povežu OMEN X računar sa baznom stanicom (dolazi sa računarom) i brzo povežu svoju omiljenu gejmersku opremu bez bojazni od nereda zbog mnogo kablova.
- Baterije koje je moguće menjati i dok je računar uključen omogućavaju duže VR sesije bez potrebe za gašenjem računara, tako da gejmeri ne moraju da čekaju da bi nastavili sa igrom. U paketu stižu četiri baterije i baza za punjenje zajedno sa rancem, pa korisnici mogu dve baterije puniti, dok su druge dve u upotrebi. Dodatno, zgodan položaj baterija, koje se nalazi na pojasu od ranca, omogućava promenu baterija bez potrebe za skidanjem ranca.
- Strateška pozicija izduva ventilatora, kao i pozicija računara kada je na rancu omogućavaju da do korisnika dolazi manje toplote od računara.
- Dodatna oprema koja stiže sa rancem podrazumeva i kraće kablove kako bi gejmeri bili bez bojazni od saplitanja preko dugačkih kablova, kao i vođice koje „vode“ VR kablove tako da ne smetaju i drže VR opremu na svom mestu.

OMEN by HP Accelerator – profesionalac danju, gejmer noću

OMEN by HP Accelerator omogućava igranje bilo kome ko želi da ga poveže i igra se na svom računaru. OMEN Accelerator može pretvoriti računar, koji ima podršku za Thunderbolt 3 a ne može pružiti fluidno igranje, u moćnu gejmersku stanicu sa visokim brojem frejmova u sekundi pri visokim rezolucijama. OMEN Accelerator donosi fleksibilnost i mogućnost da se bude profesionalac danju, a gejmer noću.

- Dostupne konfiguracije sa NVIDIA ili AMD grafičkim kartama.
- Mogućnost konfiguracije sa 2.5” 1TB HDD ili 256GB SSD10, ili napajanja od 500W.
- Thunderbolt sertifikat obezbeđuje kompatibilnost sa velikim brojem HP računara.
- Povezivanjem samo jednim kablom, korisnicima se omogućava punjenje laptopa snagom od 60W, kao i povezivanje velikog broja gejmerskih dodataka bez bojazni od viška kablova.
- Vrata za lak pristup i promenu grafičkih karti, hard diskova ili SSD-ova uz minimalni napor.
- Veliki broj priključaka uključujući 4 USB 3.0 tip A porta, jedan USB 3.1 tip-C i RJ-45 za mrežno povezivanje.

OMENAccelerator_FrontRight.jpg

OMEN by HP Desktop – za igranje u gejming areni potrebno je imati borbeni oklop

Najnoviji OMEN by HP Desktop je dizajniran za veoma ozbiljne gejmere sa poboljšanom funkcionalnošću i upotrebljivošću. OMEN X proizvodi su fantastično projektovani i izrađeni komadi hardvera sa ciljem da donesu smele inovacije u svet gejminga. U OMEN Desktop „utkane“ su sve najbolje karakteristike OMEN X desktop računara kako bi gejmerima bilo omogućeno ultimativno iskustvo. Rezultat ovoga je novi OMEN računar koji donosi nove hardverske kombinacije, uključujući laku nadogradnju pošto HP primarno koristi standardizovane komponente, kao i poboljšani sistem hlađenja, omogućavajući gejmerima da pomeraju granice.

- Grafičke karte visokih performansi – maksimalno dual NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti (SLI) ili dual AMD Radeon RX 580 (Crossfire), za igranje najzahtevnijih igara sa svim podešavanjima na maksimalnim nivoima i pri rezolucijama većim od 1080p.
- Sedma generacija Intel Core i5/i7 procesora sa otključanim opcijama za overklokovanje ili AMD Ryzen procesori, koji takođe mogu da se overklokuju kako bi se dobila sirova računarska snaga za igranje zahtevnih multiplejer igara ili za ozbiljni multitasking.
- Projektovano hlađenje sa ventilacionim otvorima na ivicama, uz opciono tečno hlađenje, omogućava efikasniju disipaciju toplote sa dodatnim prostorom za hlađenje u slučaju overklokovanja.
- Opcioni PCIe SSD ili SSD+HDD prostor za čuvanje podataka za brzi odziv, brzo dizanje sistema, učitavanje igara i instaliranje aplikacija.
- OMEN komandni centar sa overklokingom8 za poboljšanje performansi centralnog procesora u hodu, i Network Booster za davanje prioriteta igrama u mrežnom saobraćaju i za smanjenje kašnjenja u online igrama.

OMENDesktop_FrontRight_NoWindow.jpg

OMEN by HP Laptopovi – inspirisani borbenim avionima i svemirskim letelicama donose najnoviju tehnologiju

OMEN by HP 15 i OMEN by HP 17 laptopovi su u 2017. kompletno „ponovo osmišljeni“ i redizajnirani za gejmere. Sada imaju više mogućnosti za proširenje, dodatne priključke, kao i dodatnu kompatibilnost sa VR sistemima. Kao rezultat, dobijen je PC vrhunskih performansi sa izuzetnim gejmerskim mogućnostima u kompaktnom pakovanju, koji omogućava gejmerima da igraju najnovije igre u hodu, bez obzira na okruženje. OMEN 15 je dostupan sa širokim spektrom opcija dizajniranih tako da pruže performanse, optimizuju igračko iskustvo, poboljšaju igranje i ograniče spoljašnje smetnje. OMEN 17 podržava neke od najbržih danas dostupnih tehnologija, kako bi igrači bili sigurni da mogu igrati najbolje igre sa velikom brojem frejmova u sekundi uz širok spektar opcija sa ciljem da omoguće do sad neviđene performanse u svim aspektima gejminga.

NotebookOMEN15_Front_IR_Cam_win10.jpg

- Grafički procesori visokih performansi na OMEN 15 laptopu sa maksimalno NVIDIA GeForce GTX 1060 sa Max Q omogućavaju igre u rezoluciji od 1080p i višim. OMEN 17 može imati maksimalno NVIDIA GeForce GTX 1070 koji omogućava igre u rezoluciji od 1440p i višim.
- Sedma generacija Intel Core-i četvojezgarnih procesora daje sirovu računarsku snagu za zahtevne multiplejer igre, ozbiljne multitasking zadatke ili najnovijim e-sportske naslove koji zahtevaju od procesora i preko 100 frejmova u sekundi.
- Sistem hlađenja visokih performansi na OMEN laptopovima donosi rešenje sa više ventilatora, sa višestrukim „toplotnim cevima“, kao i višestrukim izduvima kako bi sistem ostao hladan i kako bi se smanjio rizik od zagušenja tokom zahtevnih gejmerskih sesija.
- DTS Headphone:X daje impresivni, potpuno okružujući zvuk sa bilo kojim slušalicama tokom igranja. Slušanje je moguće i preko integrisanih HP Dual zvučnika sa Audio by Bang & Olufsen podešavanjem. HP Audio Boost tehnologija sa zasebnim pojačalom dodatno poboljšava jačinu zvuka.
- Zmajski-crveno osvetljena tastatura je optimizovana za gejming sa naglašeno crvenim WASD tasterima i belim pozadinskim osvetljenjem za laku identifikaciju, 26-key rollover anti-gousting funkcijom i kursorskim tasterima normalne veličine, koji su izdvojeni kako bi se smanjila šansa od slučajnog pritiskanja
- 4K ekran za reprodukovanje sadržaja visoke rezolucije ili 120Hz 1080p ekran sa velikom brzinom osvežavanja slike11 sa NVIDIA G-Sync tehnologijom
- Laka nadogradnja i pristup hard disku, SSD-u i RAM memoriji preko jednog panela
- Konfiguracije su spremne za izuzetno igranje u virtualnoj realnosti

NotebookOMEN17_Xforce.jpg

OMEN by HP dodatna oprema – detalji su važni, udovoljite svojim čulima

Nakon što je kompletno redizajnirao OMEN portfolio, HP se fokusirao na OMEN dodatnu opremu, da bi upotpunio i poboljšao korisničko iskustvo u vezi ove linije svojih proizvoda. Poboljšanja OMEN dodatne opreme podrazumevaju unapređenja nekolicine karakteristika u odnosu na prethodne generacije proizvoda. Dobijeni rezultat je sasvim nova linija proizvoda orijentisana ka gejmerima, koja pokazuje potpunu posvećenost toj zajednici. Zajedno OMEN tastatura, miš i slušalice čine da OMEN ekosistem pruži igračko iskustvo bez premca.

- OMEN by HP donosi veću preciznost OMEN Keyboard 1100 mehaničke tastature sa prekidačima i N-key Rollover-om za anti-gousting
- Optimizovana kontrola u OMEN Mouse 600 mišu čiju je težinu moguće podešavati uz dodatnu trajnost zahvaljujući mehaničkim prekidačima deklarisanim na 50 miliona klikova
- Povećana udobnost i jasnoća zvuka sa OMEN Headset 800 slušalicama sa debljim jastučićima za uši i poboljšanim ukupnim zvučnim performansama koje omogućavaju da viši, niži i srednji tonovi budu jasniji, kao i specijalno podešen audio profil za razgovetan govor

OMEN by HP monitori – svaki pokret je bitan, svaki frejm u sekundi se računa

Kvalitet ekrana utiče na celokupno gejmersko iskustvo, pa je HP, da bi zaokružio OMEN ekosistem, predstavio dva nova monitora namenjena najboljim igračima, OMEN by HP 25 i OMEN by HP 27. HP je osmislio ove monitore da bi izašao u susret posebnim zahtevima gejmera, tako da se ekrani, iako imaju veliki deo istih komponenti, mogu zasebno konfigurisati. OMEN 25 je optimizovan za igranje u rezoluciji od 1080p sa konkurentnim brojem frejmova u sekundi i poboljšanom brzinom osvežavanja slike uz pomoć AMD FreeSync kada je uparen sa AMD Radeon grafičkim procesorima. OMEN 27 donosi brzinu i prave karakteristike, kao što je NVIDIA G-Sync, koja omogućava fluidnost slike i ekran koji je projektovan kako za najbolje gejmere, tako i za e-sportiste.

OMEN by HP 25:
- Overklokovanje omogućava da vreme odziva bude minimalno 1ms11 kako bi se smanjilo kašnjenje i gousting.
- Brzina osvežavanja ekrana od 144Hz je više od dva puta veća od standardne brzine osvežavanja od 60Hz, što omogućava glatko igranje.
- AMD FreeSync tehnologija eliminiše seckanje i cepanje slike tako što sinhronizuje grafički procesor sa ekranom i pruža ultra glatko iskustvo igranja, bez kašnjenja.
- Ugrađeni držač za kablove na postolju ekrana omogućava gejmerima da svi kablovi budu uredno spakovani iza ekrana, a kukica za slušalice omogućava da slušalice ne smetaju kada se ne koriste, ali da su blizu u trenutku kada sledeća sesija počne.
- Dva USB 3.0 porta imaju ulogu USB čvorišta i omogućavaju povezivanje različitih USB uređaja – tastatura, miševa, i čak i posebnih kontrolera kao što su volan i džojstik.
- DisplayPort je preporučena konekcija za što veću brzinu osvežavanja slike korišćenjem FreeSync tehnologije, ali gejmeri takođe mogu da koriste i HDMI port da povežu konzolu, što daje mogućnost da se jedan monitor koristi za više igračkih platformi.

DisplayOMEN25_FrontLeft.jpg

OMEN by HP 27:
- QHD rezolucija1 sa 70% više piksela u odnosu na Full HD panel, daje gejmerima daleko bolje vizuelno iskustvo uz impresivno igranje.
- Overklokovanje TN panela omogućava da vreme odziva bude minimalno 1ms kako bi se smanjilo kašnjenje i gousting.
- Brzina osvežavanja ekrana od 165Hz je skoro tri puta veća od standardne brzine osvežavanja od 60Hz.
- NVIDIA G-Sync tehnologija dinamički uparuje brzinu osvežavanja slike na ekranu i broj frejmova u sekundi na izlazu grafičkog procesora i tako eliminiše cepanje slike, umanjuje seckanje i ulazno kašnjenje.
- Kao i OMEN 25, i OMEN 27 ima držač za kablove na postolju i kukicu za slušalice, što omogućava da teren za borbu bude čist i spreman za sledeću priliku za dominaciju nad konkurencijom.
- Dva USB 3.0 porta omogućavaju gejmerima da mogu da povežu bilo koju periferiju koja im je potrebna dok se takmiče.

OMEN by HP – zvanični partner Overwatch Svetskog kupa
OMEN by HP inspiriše gejmere svugde da nikad ne prestanu da se usavršavaju. Da danas budu bolji nego juče. Da dominiraju u igri.

U tom cilju, HP je bio inspirisan ne samo da pruži najbolje gejmersko iskustvo kroz novu liniju uređaja OMEN, već da i sam uđe u akciju. U saradnji sa kompanijom Blizzard Entertainment, ove godine će se održati Overwatch Svetski kup 2017. Kao zvanični PC partner, HP-ov hardver će podsticati takmičarski duh najboljih na svetu Overwatch e-sportista da se takmiče i pobede.

OMEN by HP cene i dostupnost

OMEN X Compact Desktop sa uključenom dodatnom opremom u vidu ranca će biti dostupan u EMEA regiji od avgusta, po početnoj ceni od 3.399 evra.
OMEN Desktop će biti dostupan u EMEA regiji od juna, po početnoj ceni od 999 evra.
OMEN 15 Laptop će biti dostupan u EMEA regiji od juna, po početnoj ceni od 899 evra.
OMEN 17 Laptop će biti dostupan u EMEA regiji od juna, po početnoj ceni od 1.099 evra.
OMEN 25 i OMEN 27 ekrani će biti dostupni u EMEA regiji od jula, po početnoj ceni od 329 evra i 849 evra, respektivno.
OMEN Accelerator će biti dostupan u EMEA regiji od avgusta, po početnoj ceni od 299 evra.

Dodatna oprema:
OMEN Keyboard 1100 tastatura će biti dostupna u EMEA regiji od juna, po početnoj ceni od 129,99 evra.
OMEN Mouse 600 miš će biti dostupan u EMEA regiji od juna, po početnoj ceni od 59,99 evra.
OMEN Headset 800 slušalice će biti dostupne u EMEA regiji od juna, po početnoj ceni od 79,99 evra.
OMEN Mousepad 100 podloga za miša će biti dostupna u EMEA regiji od juna, po početnoj ceni od 11,99 evra.
OMEN Mousepad 300 podloga za miša će biti dostupna u EMEA regiji od juna, po početnoj ceni od 39,99 evra.

Izvor: HP

Komentari

0 Dodaj komentar

Primećen novi Galaxy Tab A 8.0 (2017)

Forza Motorsport 7 PC sistemski zahtevi

10203
10205
10206
10207
10208
10209