Greška

Došlo je do greške.

Omdia: Telefoni sa četiri kamere su najpopularniji kod potrošača

02.12.2020 13:19 | 0 Mobile
Omdia: Telefoni sa četiri kamere su najpopularniji kod potrošača


Sistemi sa više kamera na poleđini su postali univerzalni od kako su proizvođači počeli da na tržište plasiraju telefone sa tri ili više kamera početkom 2018. godine. Prema navodima istraživačke kompanije Omdia, telefoni sa četiri kamere su napopularniji kod potrošača tokom 2020. godine.

Prednost implementiranja većeg broja senzora je očigledna - sa više sočiva i senzora telefoni mogu da kreiraju bolje varijacije fotografija, bez kompromitovanja njihovog kvaliteta.

phone1_1.jpg

Omdia ističe da se telefoni sa više kamera više i ne smatraju premijum modelima. Ova karakteristika je postala sve učestalija, ali i neophodnija i na modelima iz srednjeg i donjeg segmenta.

Kada je u pitanju treće tromesečje ove godine, gotovo 60% isporuke su činili telefoni sa četiri kamere. Realme je bio jedna od kompanija koja nije objavila telfon sa jednom kamerom na poleđini.

phone2_7.jpg

Kada je u pitanju tržišno učešće, zanimljivo je da je Apple bio prilično konzervativan na polju kamera. Kompanijin iPhone SE (2020) model, koji ima samo jednu kameru, je uspeo da pokrije gotovo trećinu prodaje tokom trećeg tromesečja. S druge strane je Xiaomi, a tri od svakih pet kompanijinih telefona imaju četiri kamere, dok preko 80 procenata telefona ima više kamera.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Prilagođene Radeon RX 6900 XT grafičke karte su navodno u pripremi

Samsung Galaxy S21 serija telefona bi mogla biti jeftinija nego što se očekivalo

10104
10105
10106
10107
10108
10109