Greška

Došlo je do greške.

Olympus napušta tržište foto-aparata

24.06.2020 19:36 | 0 Biznis IT
Olympus napušta tržište foto-aparata


Olympus je objavio planove o tome da se potpuno povuče sa tržišta foto-aparata, a svoju diviziju za fotografisanje će prodati investicionom fondu. Japan Industrial Partners, kompanija koja je od Sony-ja kupila VAIO dviziju, potpisala je memorandum o razumevanju kojim će Olympus prebaciti svoju diviziju i akcije na pomenuti fond.

Odeljenje za obradu slika je samo mali deo Olympus-ovog poslovanja, koji je sada u velikoj meri fokusiran na proizvodnju medicinske opreme, kao što su endoskopi. Generalni direktor kompanije Yasuo Takeuchi nagovestio je prošle godine novinarima da se pomenuto odeljenje može naći na listi za prodaju, iako je kompanija kasnije odbacila te komentare.

 

Pogledajte još: Olympus i Leica se pridružuju Nikonu u ponudi besplatnih, onlajn fotografskih kurseva


Olympus ističe da je "sproveo mere za suočavanje sa izuzetno teškom situacijom na tržištu digitalnih foto-aparata, među kojima je, između ostalog, i naglo smanjenja tržišta izazvano evolucijom pametnih telefona", ali je zaključeno da napori kompanije nisu bili dovoljnii. Kao što je to bio slučaj s VAIO-om, JIP planira da nastavi poslovanje i razvijaće proizvode koristeći Olympusove brendove kao što su OM-D i Zuiko.

Olympusovo odeljenje za obradu slika, koja se poslednjih decenija usredsredilo na Micro Four Thirds-format foto-aparata, u poslednje tri godine je beležilo gubitke. Olympus i JIP planiraju da potpišu konačni sporazum do kraja septembra, a posao bi bi trebalo da bude zaključen krajem ove godine. Finansijski uslovi kupovine još uvek nisu objavljeni.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Motorola One Fusion+ recenzija (video)

Motorola bi početkom jula mogla predstaviti Edge Lite

10604
10605
10606
10607
10608
10609