Greška

Došlo je do greške.

Od sada end-to-end enkripcija dostupna na Android i iOS verziji Facebook Messenger-a

09.07.2016 20:36 | 0 Software/Web
Od sada end-to-end enkripcija dostupna na Android i iOS verziji Facebook Messenger-a

Pored toga što je druga najpopularnija aplikacija za četovanje na svetu, Facebook Messenger je verovatno najfunkcionalniji i estetski prijatnijeg izgleda od drugih aplikacija, sa pristupom preko više platforma, pregledom linkova, desktop klijentom, pregledom video sadržaja, stikerima i mogućnosti plaćanja, a pored svega toga mu još fali sigurnosna end-to-end enkripcija.

secretconversations.gif

Facebook je danas konačno objavio da će end-to-end ekripcija uskoro biti dostupna za Messenger, a u svojoj inicijalnoj fazi od danas će biti dostupna određenim korisnicima, a zatim će njena dostupnost postepeno rasti na svetskom nivou.

Sama enkripcija neće biti podrazumevano upaljena, već će biti opciona funkcija, tako da ako se korisnik nađe u situaciji gde treba da prosledi poverljive informacije, moguće je uključiti poseban čet sa end-to-end enkripcijom.

Čet enkripcija će biti dostupna samo za iOS i Android verziju aplikacije, i neće biti dostupna na desktop varijanti, niti preko Facebook-ovog tab-a za četovanje. Ova opcija će takođe biti podržana od strane Signal-a, i radiće samo na jednom mobilnom uređaju koji korisnik bira, kome će biti prosleđen enkriptovan ključ.

Izvor: Phonearena

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung Galaxy S7 edge Olympic Games Edition dostupan u pretprodaji, po ceni od 879 evra

Dual-lens kamera možda neće biti prisutna na svim iPhone 7 modelima

10504
10505
10506
10507
10508
10509